Ter Maat met Fenerbahce op herhaling

VoV, 04-04-2019. 6:02 uur. Het is Wouter ter Maat met Fenerbahce niet gelukt om via twee zeges op rij door te dringen tot de halve finales in de Turkse play – offs. Na de 3-2 thuiszege tegen Piyango was er gisteren een 3-1 nederlaag. Fenerbahce moet in deze best op three serie dus nogmaals aan de bak om in de strijd om de titel mee te blijven doen.

In de eerste set hadden beide teams bij 20-20 en 22-21 nog alle kansen op de zege. Fenerbahce miste echter de side out en verloor met 25-21. In de tweede set liep Piyango van 11-9 uit naar 15-9 en toen Fenerbahce bij 18-14 aan het inhalen begon sloegen ze opnieuw toe. De serie naar 22-14 bezorgde hen de 25-16 winst.

De ploeg van ter Maat veranderde in de derde set een 23-22 achterstand in een 23-24 voorsprong en bleef met 24-26 in de wedstrijd. Maar in de vierde set lukte het niet nog eens om bij de big points toe te slaan. Piyango pakte de 25-23 zege, nadat Fenerbahce van 20-15 achter tot 23-23 was terug gekomen.

Jhon Wendt (Piyango) werd met 28 punten topscorer van de partij, ter Maat liet er 21 noteren. De thuisploeg was op alle scorende onderdelen net dat beetje beter. Op de aanval met 64 om 58, blokkerend met 10 om 8 en serverend met 4 om 1 aces.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Fenerbahce.