Ter Maat met Paris koploper in Frankrijk

VoV, 07-01-2018. 9:15 uur. Gisteren stond in Parijs de Franse topper tussen Paris Volley van Wouter ter Maat en Chaumont op de wedstrijdagenda.  Met 27 punten uit 11 wedstrijden deelden zich beide teams de eerste plek.

De strijd in Parijs, waarbij een aantal Ter Maat supporters uit Rijssen aanwezig waren en voor de foto’s zorgden, werd een 3-1 zege voor de thuisploeg. Na twee sets was er evenwicht voor wat de setstand betreft (25-22 en 18-25), daarna kon Paris doordrukken en winst binnen halen.

De teams waren in de eerste twee sets nog aan elkaar gewaagd (1ste set 16-12, 21-18; 2de set 11-16, 15-21), maar daarna had de ploeg van ter maat duidelijk het betere van het spel. Meteen vanaf het begin namen ze een forse voorsprong ( 3de set 8-3, 4de set 8-4) en bouwden dit in het verder verloop uit naar 16-9 in beide sets. Met 25-19 en 25-18 hielden ze Chaumont daarna twee keer onder de twintig punten. Blok en aces (16 om 9) en de foutenlast (23 om 32) waren voor Paris de winnende onderdelen van het spel. Ter Maat werd met 20 punten topscorer van de partij.

Tim Smit, die de vierde en vijfde set bij Tourcoing in de basis begon, verloor met 2-3 van Arago de Sète. De vijfde set ging met 16-18 verloren. Smit scoorde 1 keer. VB Tours van Jasper Diefenbach won uit bij Nice met 0-3 (15, 20, 19). Diefenbach maakte 8 punten, waarvan 50% blokkerend.

Na het succes in de Franse beker was er voor Nantes Rezé een 1-3 nederlaag tegen Poitiers. Ofwel van Rekom (12 punten), Overbeeke (17 punten), Parkinson (1 punt tijdens invalbeurt) en libero Sparidans (29 positieve acties op servepass) verloren van Thomas Koelewijn, die 12 keer voor Montpellier scoorde. De aanvallende scores (49 om 61) en de foutenlast (24 om 19) beslisten de wedstrijd in het voordeel van de gasten.

Verder won Montpellier met 3-1 van Rennes. Paris is met 12-30 nu alleen koploper, Chaumont staat op 12-27 en Poitiers op 12-26. Tours is vierde met 12-23, Tourcoing vijfde met 12-21 en Nantes Rezé bezet de tiende plaats met 12-10.

Bij de dames verloor Flore Gravesteijn met Paris St. Cloud met 3-2 bij St. Raphael. Via 19-17 in de vijfde set. Flore had in drie sets serveer invalbeurten. Paris staat vijfde in de stand met 12 punten achterstand op koploper Béziers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s via Jan van den Noort.