Vizier op volleybal

 

Winst Lycurgus vs Orion na 2-0 achter

 

VoV, 07-01-2018. 7:38 uur. De herstart van de Eredivisie bij de mannen ging via het topduel tussen Seesing Personeel Orion en Abiant Lycurgus in Doetinchem. De strijd tussen de nummers één en twee van de ranglijst beloofde een spectaculair duel te worden.

Uiteraard gezien de stand op de ranglijst, maar ook omdat de heenwedstrijd in Groningen in 3-0 was geëindigd en in Almelo bij het Topvolleybal toernooi Orion met dezelfde uitslag had gewonnen. Met de strijd om de supercup erbij is het al de vierde keer dat beide teams tegenover elkaar staan dit seizoen, de vijfde keer is aanstaande woensdag voor de beker en de zesde keer is de return op 24 januari in Groningen.

Lycurgus kon Auke van der Kamp, Frits van Gestel en Niels de Vries niet inzetten wegens blessures en begon slecht aan de wedstrijd, die voor de fans een lange zit werd.

De Orion fans hadden in de eerste en tweede set geen klagen. Hun ploeg won met 25-17 (tussenstanden 10-5, 18-13) en 27-25 (tussenstanden 14-14, 20-17, 22-20).  Lycurgus herstelde zich halverwege de derde set. Met de ingevallen Sander Scheper in de ploeg wisten de gasten zich in de wedstrijd te houden. Eerst pakten ze de derde set met 23-25 en via de 22-25 in de vierde werd de tiebreak afgedwongen.  In die beslissende vijfde set pakte Lycurgus twee punten verschil (10-12) en kon dit tot aan de eindstreep vasthouden

Lycurgus blijft eerste in de Eredivisie met 37 punten  Orion staat tweede met 32 punten. Beide teams speelden 13 wedstrijden. Draisma Dynamo is met 12-24 derde.

Hans van Dijk fotografeerde bij dt topduel. Onderstaande link brengt u bij zijn reportage

https://flic.kr/s/aHsmbZe63G

Later meer..

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk