Volle buit voor VC Weert tegen TTP

VoV, 07-01-2018. 7:33 uur. Nering Bögel VC Weert heeft gisteravond een belangrijke zege binnengehaald in de strijd om plaatsing bij ‘de bovenste zes’. Na hun 3-1 winst hebben ze net als Peelpush en Flynth FAST 12 punten, alleen verschillen het aantal gespeelde wedstrijden. Flynth FAST, dat vandaag tegen Sliedrecht Sport speelt, kwam nog maar 11 keer in actie, Peelpush 13 keer en VC Weert 12 keer. De afstand van deze teams naar Set-Up ’65, de nummer zes, bedraagt drie punten.

In de eerste set bleef Weert met 25-22 aan de goede kant van de score, de 19-16 voorsprong brachten ze naar 24-19, de setwinst liet even op zich wachten, maar kwam er even later toch. Bij Weert hadden Lieke Vergeer (6 punten) en Laura Overwater (5 punten) een belangrijke aandeel in de totaal score.  Blok en aces (7 om 2) maakten het verschil.

In de tweede set kon TTP zich terug in de wedstrijd spelen. Eigenlijk stonden ze vanaf vroeg in de set (3-5) steeds aan de goede kant van de score. Vooral de servedruk, 5 aces, bracht hen voordeel, dat via de tussenstanden 7-9, 13-16 en 17-21 ook door de set heen aan hun kant bleef. Met 21-25 werd de 1-1 in sets een feit. Rianne Vos en Vera Mulder konden de vloer voor TTP goed vinden in deze set.

De derde set ging weer naar VC Weert. Na de 8-8 tussenstand namen ze eerst afstand tot 15-10, de talenten knokten zich echter voorbeeldig terug in de wedstrijd en waren bij 16-15 tot op één puntje genaderd. Maar de gelijke stand kwam niet op de borden, Weert sloeg zich via 19-15 en 21-17 naar de 25-18 setwinst. In de vierde set kon TTP van een ruime 22-14 achterstand nog een stukje afknabbelen. Maar aan het eind was de set met 25-19 toch weer met veel verschil voor Weert.

Lieke Vergeer kwam tot totaal 20 punten en werd daarmee topscorer. In foutenlast scoorden beide teams gelijk (27/27), aanvallend werd het 50/41 voor Weert, blokkerend wonnen ze ook met 10/6 en serverend was TTP met 9 om 10 aces net een puntje beter.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.