Vizier op volleybal

 

Terugblik naar het EK-goud van 1995

VoV, 22-05-2020. 4:45 uur. Voor de vijfde keer kijkt Nevobo.nl met een aflevering van #SMASHBACK terug op een prachtig volleybalevenement, waarin een Oranjeteam (onverwacht) succes boekte.

Aanstaande zaterdagavond vanaf 20:00 uur blikken Cyntha Boersma en Elles Leferink met de NOS-commentatoren Jan Stekelenburg en Maarten Tip terug naar 1 oktober 1995, toen Oranje in een bomvolle Arnhemse Rijnhal EK-goud pakte.

Het team van bondscoach Bert Goedkoop raakte tijdens dit toernooi steeds beter op elkaar ingespeeld en verraste. De routiniers Cintha Boersma, Marjolein de Jong en Erna Brinkman werden in de basis geflankeerd door de pas 17-jarige spelverdeelster Riëtte Fledderus en de 18-jarige Elles Leferink, die op verzoek van de bondscoach in de selectie waren opgenomen.

Het EK verliep voor Nederland goed, in de poule werd alleen in een vijfsetter van Kroatië verloren. In de halve finale werd in een kolkende Rijnhal afgerekend met Rusland, dat daardoor voor het eerst in de EK-geschiedenis niet het goud of zilver won.

Dit stukje Nederlandse volleybalhistorie mag u niet missen, zaterdag om 20:00 uur op Nevobo.nl.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo.nl