Vizier op volleybal

 

De Kruijf bij beste zestal 2019/20 in Italië gekozen

VoV, 21-05-2020. 4:45 uur. Bij een stemming onder de lezers van een Italiaanse volleybal internetmedium zijn de speelsters van Conegliano er met alle prijzen vandoor gegaan. Het leverde een overweldigende meerderheid op voor de Kruijff en haar collega’s.

De mening van de lezers was toch wel enigszins verrassend. Speelsters van Imoco Volley Conegliano nemen alle posities in en laten alleen wat kruimels over aan de tegenstanders.

Wołosz krijgt de titel van beste spelverdeelster met 44% van de stemmen (zij versloeg Orro met 31%), terwijl De Gennaro met 46% de meest gewaardeerde libero werd, de nummer twee Parish was goed voor 29%.

Kimberly Hill en Miriam Sylla vormen het passer/ loper duo met 27% en 21% van de uitgebrachte stemmen. Niet ver daarachter eindigde Herbots met 18%, meer verschil zit er met de 10%, die Pietrini kreeg.

Raphaela Folie en Robin de Kruijf veroverden respectievelijk 25% en 24% van de stemmen, tegenover het duo Chirichella – Veljković van Novara, dat met 16% en 11% op redelijke achterstand eindigde.

En voor de positie van diagonaal gingen de meeste stemmen naar de absolute superster van Conegliano, Paola Egonu. Totaal 70% van de stemmen waren voor haar, Rosamaria Montibeller kwam uit op 24%.

Beste zestal dus: Wołosz – Egonu, Hill – Sylla, Folie – de Kruijf en De Gennaro.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.