Vizier op volleybal

 

Rivo D1 gaat Topdivisie-avontuur aan

VoV, 21-05-2020. 4:30 uur. Rivo Rijssen had al sinds de degradatie een aantal seizoenen geleden de ambitie om terug te keren in de Eerste Divisie. Kampioen worden is echter niet zomaar gedaan maar afgelopen seizoen werd tussendoor al wel eens de koppositie gepakt, de juiste weg was dus ingeslagen. Echter op een ongunstig moment werd de competitie stilgelegd en achteraf bleek een nog in te halen wedstrijd fataal te zijn geweest om bij de versterkte promovendi te horen.

Wel bleef er lichte hoop op een plek in de Eerste Divisie omdat er meestal nog wel wat terugtrekkingen zijn. Tot op heden bleef dit echter uit. Tot afgelopen week het bericht verscheen en er een mail kwam vanuit de Nevobo dat er nog plekken in de Topdivisie te verkrijgen waren. Het bestuur en T.C. hebben een goed gemotiveerd plan geschreven en de Nevobo heeft daarop Rivo aangewezen voor één van de beschikbare plekken. Wat een mooie uitdaging voor trainers, speelsters, staf en vereniging.

Alsof er al wat in de lucht hing is er bij Rivo al flink gebouwd aan een nieuw team, het verbeteren van de randvoorwaarden en het uitbreiden van de staf. De dames gaan namelijk, vanaf het moment dat het weer kan i.v.m. Covid-19, drie keer in de week trainen en de krachttraining onder leiding van Fysio Koninginneweg wordt verder uitgebreid.

Welke namen en poppetjes horen bij de staf:

• Hoofdtrainer en coach blijft Menno Brouwer
• Assistent coach en fysiotherapeut: Marije Harbers
• Assistent-trainer: René Brinks
• Johan Strokap gaat de derde training voor zijn rekening nemen.

Johan, Marije en René worden dus toegevoegd aan de staf. Heel mooi nieuws. Johan die al eerder de dames onder zijn hoede had en zeer bekend is met de dames zal de extra derde training gaan leiden. Marije doet spelend een stapje terug en gaat naar dames3 maar gelukkig blijft ze het team trouw en zal als assistent coach aan de zijde van Menno te vinden zijn tijdens de wedstrijden. René Brinks, bekend van zijn opzwepende tromgeroffel, zal Menno assisteren bij de trainingen en zorgen dat de dames iedere wedstrijd scherp zijn.

Welke speelsters gaan het doen voor Rivo?

Gebleven zijn: Maud Timmerman (m), Silke van Wijk (m), Susan Schepers (pl), Lotte Boerman (pl), Suzan Agterberg (sv), Annemiek de Bruin (lib), Stephanie de Bruin (dia) en Famke Zomer (pl)

Nieuw in de selectie zijn: Floortje van Losser (pl), Liza Mollink (dia), Maaike Wolves (m), Lieke Brouwer (sv) en Lina Hanstede (pl/dia)

Lieke Brouwer, Lina Hanstede en Floortje van Losser zijn afkomstig uit de eigen jeugd van Rivo. Alle drie spelen al sinds de mini’s in diverse succesvolle jeugdteams. Liza Mollink is een bekend gezicht in dames1 en na een jaar opleiding bij defensie zal ze komend seizoen gelukkig weer in de oranje kleding te zien zijn in de Reggehal. Maaike Wolves maakt de overstap van buurman Holyoke uit Enter en gaat op het midden de ballen voor Rivo binnen rossen. Hartelijk welkom Maaike bij Rivo Rijssen.

Rivo Rijssen is klaar voor de Topdivisie, hopelijk gaan de oude tijden van de Rivo mannen weer herleven in de Reggehal.

gh @ VoV, bron persbericht Rivo. Foto Jan van den Noort.