Terugblik op dag één in poule A dames

Foto FIVB. Ekaterina Gamova

Japan is het Olympische toernooi begonnen zoals het zich had voorgenomen, met winst op Algerije. Hetzelfde geldt voor Rusland (zege op Groot Brittannië) en Italië (zege op de Dominicaanse Republiek). Daarmee is de eerste schifting ook gemaakt. Zie de stand aan de voet van het artikel.

Algerije vs Japan. FIVB world ranking nr. 16 vs nr. 5

Uitslag:  0-3. Setstanden: 15-25, 14-25, 07-25. Wedstrijdduur: 0:57 uur. Toeschouwers: 13.000

Tussenstanden: 1ste set: 2-8; 7-16. 2de  set 5-8; 13-16. 3de set 2-8; 4-16.

Aanval 23 / 43; blok 3 / 6; serve aces 1 / 7; scores voor tegenstander  19 / 9.

Topscorers: Algerije:  Bensalem 9 punten.  Japan: Kimura Saori 15 punten.

Bijzonderheden: Japan serveerde sterk. In de 2de set vielen er na 13-13 negen Japanse punten op rij. In de 3de set veranderde Japan een 2-1 achterstand in 3-12 voorsprong.

Groot Brittannië vs Rusland. FIVB world ranking nr. 69 vs nr. 9

Tussenstanden:  1ste set 8-7; 12-16. 2de set 3-8; 5-16; 3de set 6-8; 9-16

Aanval 31 / 38; blok 3 / 7; serve aces 2 / 4; scores voor tegenstander  26 / 9.

Topscorers:  Groot Brittannië:  Lynn Beattie 11 punten. Rusland: Goncharova 14 punten.

Bijzonderheden: Opvallend veel scores van Groot Brittannië voor Rusland. Rusland dwong de Engelsen tot veel fouten. Jennifer Taylor invalbeurt in 1ste set, Joanne Morgan in 3de set.

Italië vs Dominicaanse Republiek. FIVB world ranking nr. 4 vs nr. 11

Uitslag:  3-1. Setstanden: 25-17, 23-25, 25-19, 25-15. Wedstrijdduur: 1:49 uur. Toeschouwers: 14.000

Tussenstanden: 3de set: 8-7; 16-12. 4de set 8-5; 16-9.

Aanval 56 / 47; blok 10 / 8; serve aces 4 / 1; scores voor tegenstander 20 / 28.

Topscorer  Italië:  Simona Gioli 19 punten.  Dominicaanse Republiek: Cabral ook 19 punten.

Bijzonderheden: Gioli scoorde 6 keer via het blok. Italië liet zich de tweede set afsnoepen, was in de andere doorgangen veel sterker.