Vizier op volleybal

 

Volleybal op dag twee van de Spelen

Op de tweede dag (zondag 29-07-2012) van de Spelen is het de beurt aan de mannen en de beachvolleyballers om aan hun Olympisch toernooi te beginnen.

Ten aanzien van de Hollandse beachvolleyballers zullen  we gemakshalve de initialen van de Nederlandse spelers en speelsters aangehouden bij hun wedstrijden.

Daarbij zijn de duo ’s als volgt genoteerd: Reinder Nummerdor en Richard Schuil (RN & RS), Sanne Keizer en Marleen van Iersel (SK & MvI)  en Madelein Meppelink en Sophie van Gestel (MM & SvG). Zij spelen de volgende wedstrijden:

SK & MvI. 12:00 uur vs Liliana – Baquerizo (Spanje)

RN & RS 14:30 uur vs Hernandez – Fañe (Venezuela)

MM & SvG. 20:00 uur  vs Talita – Antonelli (Brazilië)

Bij het mannentoernooi wordt met spanning uitgekeken het eerste hoogtepunt in de poule wedstrijden tussen Italië en Polen. Immers Polen heeft zich met de World League winst kandidaat gesteld voor een gouden plak. De volgende wedstrijden staan er op het programma:   

9:30 uur  A  Groot Brittannië vs Bulgarije

Onze landgenoot Harry Brokking staat als trainer coach bij Groot Brittannië langs de lijn en geeft te kennen dat zijn team voor eigen publiek goed wil presteren. “Misschien dat we nog voor wat verrassingen en opwinding kunnen zorgen.” Bulgarije is zonder superster Matey Kaziyski in Londen. “We zijn trots ons geplaatst te hebben en gaan voor het maximale” aldus de Bulgaarse zegsman.

11:30 uur  B  Rusland vs Duitsland

Rusland won in de 20 onderlinge confrontaties in FIVB verband 17 keer van Duitsland. “We hebben een stel zware wedstrijden voor de boeg” zei Vital Heynen, “maar we gaan ervan genieten.”

14:45 uur  A  Australië vs Argentinië

Hier wordt een vader / zoon duel uitgevochten.  De zoon van de Australische coach Jon Uriarte speelt bij tegenstander Argentinië. De wedstrijd zal een reünie van  familie en vrienden worden, die dit Olympische duel tussen pa en zoon niet willen missen.  

16:45 uur  B  USA vs Servië

“Met dit jonge team de poule fase overleven” is de wens van de Servische coach Igor Kolakovic. Titelverdediger USA gaat opnieuw voor de hoogste trede op het ereschavot, maar weet dat het een zeer zware poule indeling heeft.

20:00 uur  A  Italië vs Polen

“We richten ons volledig op de eerste wedstrijd tegen Italië” zei de Poolse coach  Andrea Anastasi, die zich van zijn favorietenrol bewust is. “Daarna zien we verder” De Italiaanse coach Mauro Berruto wil met zijn team goed presteren in Londen, omdat zij dat aan hun land verplicht zijn.

22:00 uur  B  Brazilië vs Tunesië.

“Eerst de poulefase goed afsluiten en dan pas de volgende stap  maken” licht Bernardo Rezende van Brazilië kort en krachtig toe. “We zijn hier om de Tunesische, Afrikaanse en Arabische volleybal eer te verdedigen” verklaart coach Fethi Mkaouar. “We kennen de geweldige kwaliteiten van onze tegenstanders en zijn al blij erbij te zijn.”