Vizier op volleybal

 

Winst voor Jeugd Oranje (m)

Jeugd Oranje van trainer coach Ron Zwerver en Niels Plinck was in de poule net buiten de prijzen gevallen. Met dien verstande dat ze op setgemiddelde derde waren geworden en werden verwezen naar de ‘verliezerronde’, waarin om de plaatsen vijf tot en met acht werd gespeeld. Tegenstander in die kruisfinale was gisteren Zwitserland, dat in poule B als vierde was geëindigd.

Zwitserland had in het toernooi nog geen set gewonnen. Tegen Duitsland (17-18-18), Frankrijk (15-13-15) en Spanje (14-12-23) ging men steeds met lege handen van het veld. Alleen tegen Spanje was er in de derde set kans op setwinst, voor alle andere sets waren de verschillen te groot om de wedstrijden spannend te maken.

Ook Jeugd Oranje had niet al te veel moeite met Zwitserland. Met 25-17, 25-21 en 25-19 werd de zege in drie sets binnengehaald. Nederland plaatste zich door deze winst voor de strijd om de vijfde plek. Tegenstander is vandaag Spanje. Zwitserland zal met België moeten gaan uitmaken wie de laatste plaats in dit achtlanden toernooi zal gaan bezetten.

Frankrijk (3-2 winst tegen Italië) en Duitsland (3-1 winst tegen Zweden) spelen de finale.