Vizier op volleybal

 

TVC stapt uit DELA Eredivisie

Onverwacht? Neen eigenlijk niet echt. De Nevobo gaf enige weken geleden al te kennen dat de club niet aan haar verplichtingen met betrekking tot licentieverstrekking had voldaan en had TVC  reeds uit het wedstrijdschema en de beginstand verwijderd. Een ander gegeven was dat het opvallend rustig was met betrekking tot de acties op de transfermarkt. Geen enkel nieuws over komende of gaande speelsters kon als een voorteken worden gezien.

Casper Groenhuijzen, secretaris Top Volleybal Combinatie Amstelveen, meldt op de website van TVCA: “ Na een lange zoektocht heeft het bestuur van de vereniging Top Volleybal Combinatie Amstelveen (TVCA), in overleg met fusiepartner vv AMstelveen, de conclusie moeten trekken dat er onvoldoende financiële middelen zijn om het komend seizoen een damesteam in de Eredivisie te laten spelen.

Vanwege de slechte economische situatie is het niet gelukt het bedrijfsleven in Amstelveen enthousiast te krijgen voor de plannen. De gemeente Amstelveen heeft daarbij in hun beleid aangegeven dat uitsluitend de breedtesport wordt ondersteund.

Wij willen bij deze de sponsoren, bestuur, begeleiding, en vooral speelsters en vrijwilligers bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren.

Na de fusie van TVCA en vv AMstelveen wil deze partij, in samenwerking met Volleybal Instituut Amstelveen (VIA) een nieuwe impuls geven aan het topvolleybal in Amstelveen en omgeving, zodat de club zo snel mogelijk kan terugkeren op het vertrouwde top nivo.”

Hiermede komt het aantal Eredivisie ploegen op acht uit. Eerder trok Taurus zich ook al terug, bedankte King Software voor de eer om te promoveren en pakte Lycurgus de kans om op het hoogste niveau uit te komen met beide handen aan. De Nevobo laat weten dat er op korte termijn met de acht overige verenigingen afstemming plaats zal vinden over het competitie programma 2012-2013.