Vizier op volleybal

 

Terugblik op de 3-0 zege van Apollo 8 op Sudosa.

VoV, 26-02-2024. 6:22 uur. Apollo 8 is de kampioensgroep in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De Veste boekte de ploeg van Thijs en Bart Oosting een klinkende 3-0 overwinning op Sudosa-Desto: 25-18, 25-22 en 25-16.

Vertrouwen: Passer/loper Lina Berndsen: De volgende fase in de strijd om de landstitel zijn we goed begonnen! In de laatste wedstrijd tegen Sudosa-Desto – de halve finale van de beker twee weken geleden – moest er een beslissende vijfde set aan te pas komen. Die wonnen we. Dit keer maakten we het in drie sets af.

We waren de hele wedstrijd gefocust en hielden onze foutenlast laag. Inzet en teamwork zorgden ervoor dat we de drie punten in Borne wisten te houden. We kijken met vertrouwen uit naar volgende week, als we tegen VC Sneek spelen.’

Weinig weggeven: ‘We hebben een knappe overwinning geboekt op Sudosa-Desto. Zowel blok-verdediging als serve-pass was netjes. Los van twee korte fases in de eerste en tweede set hebben we weinig weggegeven en zelf een goed niveau laten zien voor eigen publiek.’ Aldus trainer/ coach Thijs Oosting.

Volgende wedstrijd naar Sneek: Zaterdag 2 maart speelt Apollo 8 de tweede wedstrijd in de kampioenspoule. In Sneek is Friso Sneek de tegenstander. Het duel in de Sneker Sporthal begint om 20.00 uur.

gh @ VoV, bericht van Maarten Hulsman, Apollo 8. Foto Spifo.nl / Frank Oortwijn