Orion bevestigt koppositie met zege zonder setverlies

VoV, 26-02-2024. 6:17 uur. In de A-poule bij de mannen stond gisteren de topper tussen Orion en VC Limax op het programma. Het topduel kende een eenzijdig verloop, de gasten konden het de koploper, waarvan ze in het reguliere seizoen nog een keertje gewonnen hadden, niet echt lastig maken.

Orion domineerde de wedstrijd, had het alleen tot het middendeel van de derde set even moeilijk toen VC Limax een 15-16 voorsprong had en van 19-16 achter terugkwam naar 19-19.  Het verschil bij 22-19 kon Orion echter vasthouden en won de set alsnog met 25-22, waarmee de 3-0 op de borden kwam.

In de eerste set werd VC Limax onder de voet gelopen na de 5-5 gelijke stand. Orion maakte van 10-5 een 15-8 en 20-12 voorsprong. VC Limax bracht het verschil terug naar vijf punten bij 23-18, maar kreeg daarna geen puntje meer mee. In de tweede set waren de marges nog duidelijker in het voordeel van de thuisploeg. Zoals bij 16-7 en 20-10. Nu sloot Orion met 25-14 af.

Orion had op de eigen score een voordeel van 6 punten. Via de aanval 3 (40 om 37), blokkerend 2 (6 om 4) en serverend 1 (2 om 1 aces). De foutenlast was echter bij VC Limax veel en veel hoger met 12 om 27. Bij Orion kwamen drie spelers in de dubbele cijfers met de score. Samuli Kaislasalo maakte er 14, Tom Koops 11 en Sakori Mäkinen 10. Leon Meijer scoorde bij VC Limax ook 14 punten.

Volleybalfotograaf Hans van Dijk was aanwezig bij deze topper en maakte er een mooie reportage van. Via DEZE LINK wordt u ermee doorverbonden. Veel kijkplezier.