Zondagswinst voor VC Sneek en Activia.

VoV, 26-02-2024.6:10 uur. In zowel de A- als de B-Poule bij de dames werd er gisteren gespeeld. VC Sneek was te sterk voor VC Zwolle en Activia won in vijf sets van Peelpush.

In Zwolle kende de thuisploeg via een vlot scorende Marianne Het Lam Scholten een voorspoedige start in de eerste set (5-1, time out VC Sneek), maar bij 8-10 waren de rollen alweer omgedraaide en moest de thuisploeg in de achtervolging. Tot 13-13 kon Zwolle via scores van Jet Kok blijven aanklampen, de serie naar 13-18 met een aantal punten van Rosa Entius was daarna beslissend voor de 19-25 setwinst.

In set twee nam VC Sneek ook vlot de leiding (5-9) en stond die in het verdere verloop van de set niet meer af. Wel kwam de thuisploeg nog een aantal keren op twee punten (9-11, 18-20), maar de aansluitende treffer, laat staan de gelijkmaker zat er niet in. Na de time out van de gasten op 20-23 scoorden Rixt van der Wal, Emily Silderhuis en Anniek Siebring de laatste punten voor de 21-25 einstand.

De derde set leek een soortgelijk verloop als de voorgaande sets te krijgen toen Sneek via 5-8, 9-13 naar 12-16 uitliep. Marianne Het Lam Scholten serveerde VC Zwolle met o.a. een ace naast de gasten bij 16-16 en daarna kantelde de set naar Zwols voordeel. (20-18, 22-20). Na de score van Lisa Nobel voor 24-21 ging VC Sneek de time out in en pakte daarna drie punten op rij via o.a. twee kill-blocks van Nynke Hofstede. Sneek kreeg matchpoint op 26-27, na de side out maakte Lisa Nobel met twee aces de set uit. De 29-27 betekende 1-2 in sets.

VC Zwolle kon in de vierde set een 7-2 voorsprong nemen, echter volgde toen een serie van VC Sneek naar 7-9. Bij 9-14 was het verschil al opgelopen tot een handvol punten, Zwolle vocht zich terug naar 12-14, kreeg echter na 15-19 twee driepunters tegen, terwijl ze zelf maar één keer scoorden. Het werd dus 16-25 en 1-3.

VC Zwolle scoorde aanvallend beter (53 om 52 punten), blokkerend en serverend had VC Sneek met respectievelijk 8 om 12 en 8 om 10 punten de betere score. Ook hun foutenlast was met 28 om 16 punten beduidend lager. Brit Schreurs werd met 18 punten topscorer, bij Zwolle scoorde Jet Kok het vaakst, 16 keer.

De stand is nu:

• 01> VC Sneek 1-6
  • 02> Apollo 8 1-4
  • 03> Sudosa-Desto 1-2
  • 04> VC Zwolle 1-0

In de B-poule bij de dames hadden Peelpush en Activia vijf sets nodig om de winnaar te bepalen. Na een gelijk opgaande eerste set kon Peelpush met een serie van vier punten na 20-19 afstand nemen naar 24-19, Activia kwam nog tot 24-22 terug, maar verloor met 25-22. In set twee leek zich dit verloop te herhalen toen Peelpush van 17-17 een 20-17 voorsprong maakte, maar Activia was er bij 22-22 weer naast en kon de set met 24-26 voor zich beslissen.

In de derde set duurde het na 17-24 tot 22-24 voordat Activia het setpoint voor de 1-2 stand kon verzilveren en in de vierde set slaagde Peelpush erin om van 20-22 achter in een ruk een 25-22 eindstand voor de 2-2 te maken.

Na 2-5 en 4-7 werd in de vijfde wet met 7-8 van speelhelft gewisseld. Activia hield het initiatief (8-11) en kon na 9-11 de tiebreak met een serie van vier punten voor zich beslissen

De statistieken van dit duel waren nog niet beschikbaar.