Teleurstellend verlies voor Lycurgus in Apeldoorn.

VoV, 25-02-2024. 10:08 uur. Nova Tech Lycurgus in de Kampioenspoule tegen een teleurstellende 3-0 nederlaag aangelopen tegen Draisma Dynamo. De setstanden in Apeldoorn waren 25-19, 25-19 en 25-23. Nova Tech Lycurgus blijft vierde en laatste in de Kampioenspoule met één punt uit twee wedstrijden.

In de basis had de technische staf onder leiding van coach Arjan Taaij ten opzichte van vorige week zondag in de thuiswedstrijd tegen Active Living Orion twee wijzigingen doorgevoerd. Kyle McCauley begon in plaats van Cole Gillis en op het midden startte Arjan Westra op de plek van Luuk Hofhuis. Hofhuis had de afgelopen week weinig kunnen trainen. Kay van Dijk, Ramon Martinez Gion, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner completeerden de basis.

In de eerste set kende Nova Tech Lycurgus een lastige start en kwam snel met 8-3 achter. Om vervolgens wel puntje voor puntje dichterbij te komen. Vooral dankzij een in die fase aanvallend sterke Martinez Gion en een paar goeie blokpunten. Het was McCauley die de 12-12 op het bord sloeg. Daarna ging het tot 15-15 gelijk op, maar lukte het niet om door te drukken. Een ace van Bogner bracht de stand nog wel op 19-21, maar daarna was de koek in de eerste set op. Op het eerste het beste setpoint was het klaar.

Ook in de tweede set kreeg Nova Tech Lycurgus het niet aan de praat. Het begin was hoopgevend met een 6-5 voorsprong. Het zesde punt kwam via een mooie doortikbal van Bogner. Daarna was het achter de feiten aanlopen voor de gasten. Via een 10-7 en 15-12 achterstand. Dankzij twee prima scores van McCauley, waaronder een ace werd het 15-14. De Amerikaan was met 15 punten topscorer. Het was daarna het moment om in te stappen in de set, maar het lukte niet. De servedruk van Dynamo was stevig, waardoor Nova Tech Lycurgus passend onder druk stond. Dat leidde mede het tweede setverlies in. Van Dijk maakte nog 18-17, maar daarna liep de set de Groningers door de vingers.

In de derde set leek aanvankelijk de ommekeer te komen. Met Sam Gortzak als spelverdeler en Hofhuis op de plek van Boekhoudt nam Nova Tech Lycurgus een 12-7 voorsprong en leek daarmee terug te komen in de wedstrijd, maar de praktijk was anders. Aanvallend liep het niet meer en in een mum van tijd was het weer gelijk; 14-14. Daarna ging het over en weer, maar de regie terugpakken zat er niet meer in. Dynamo bleef goed serveren waardoor er voortdurend druk van de tegenstander was. Een prima score van Martinez Gion bracht de stand nog op 22-22. Vervolgens viel het kwartje net verkeerd om er een vierde set uit te slepen.

Nova Tech Lycurgus speelt volgende week zondag wederom uit. In Sint Odiliënberg is Numidia VC Limax dan de tegenstander in de strijd om de derde plaats.

gh @ VoV, verslag van Theo Sikkema, Nova Tech Lycurgus. Archieffoto Lycurgus.