Vizier op volleybal

 

Tessa Polder haalt hoogste rapportcijfer

VoV, 05-12-2017. 11:27 uur. Het was voor een aantal Bundesliga clubs een druk weekend. Erfurt, Suhl en VCO speelden twee keer om in te halen of alvast vooruit te spelen. Daarentegen komen Dresden en Schwerin pas morgenavond tegen elkaar in actie.

VCO verloor twee keer, onder andere met 3-1 van Suhl, de ploeg van trainer coach Han Abbing, dat daarmee zijn eerste zege van het seizoen haalde. Ook werd met 3-1 van Erfurt verloren, dat tegen de Duitse talentenploeg ook de eerste zege van het seizoen liet noteren. Suhl verloor verder van Potsdam (1-3) en Erfurt leed een 0-3 nederlaag tegen de Oranje Ladies uit Aachen.

De Ladies in Black hadden geen enkel probleem om Suhl naar een forse nederlaag te spelen (14, 10, 21). Met een prima rapportcijfer voor de midspeelsters Tessa Polder (7.1), niemand behaalde een hoger cijfer dit weekend, en Jeanine Stoeten (7.0) walste de ploeg van Saskia van Hintum over de laagvlieger in de Bundesliga, ze staan derde van onderen, heen. Tessa scoorde 12 keer, Nicole Oude Luttikhuis 9 keer, Jeanine Stoeten 8 keer en Britt Bongaerts 2 keer. Kirsten Knip speelde niet.

MTV Stuttgart nam alvast een voorschot op de finaleplaats in de Duitse beker door VC Wiesbaden, de tegenstander in de halve finale, in eigen huis naar een 1-3 nederlaag te spelen. De 9-25, 15-25 en 17-25 in de vierde set zullen bij Wiesbaden tot nadenken stemmen, hoe dit straks in de halve finale af te stoppen. Deborah van Daelen werd MVP, ze scoorde 15 keer, Nika Daalderop had een invalbeurt en Femke Stoltenborg had 3 keer succes.

Voor 1111 toeschouwers kwam het in Münster niet tot een confrontatie op mid tussen Juliët Lohuis van USC en Marlies Wagendorp van de Rote Raben uit Vilsbiburg. Juliët stond vier sets in de basis, Marlies kreeg geen speeltijd. De ploeg van Teun Buijs hield de gasten drie sets onder de twintig, in de tweede set kwamen ze zelf niet verder dan 18 punten.  Juliët scoorde 11 keer.

Bij de mannen in de Bundesliga is Bergisch Volleys Solingen nog steeds zonder zege. Afgelopen weekend verloor de ploeg van Rutger Zoodsma en Mart van Werkhoven voor de zevende keer in de competitie. Nu was Rottenburg met 3-1 te sterk. Van Werkhoven scoorde 9 keer, Zoodsma bij invalbeurten 2 keer. SVG Lüneburg verloor thuis met 1-3 van UV Rhein – Main. Van Solkema begon in de vierde set in de basis, na een invalbeurt in de derde. Hij scoorde twee keer blokkerend. Lüneburg staat 6de.

In de tweede Bundesliga had Maud van Koot met Borken een druk weekend. Ze verloren met 3-1 in Stralsund en wonnen vervolgens de dag erna met 1-3 van VCO Schwerin, de ploeg van trainer coach Bart – Jan van der Mark. Tegen VCO werd Maud in de derde set vervangen door Zuzana Buchlova, in de vierde nam zij halverwege de plaats van Zuzana weer in.

Fabienne Coenders, drie sets in de basis,  won met Leverkusen met 3-0 van Gladbeck en SCU Emlichheim van assistent trainer coach Eric Heerkes verloor in Berlijn met 3-1 van BBSC. Köln staat eerste (9-22), Leverkusen derde (9-21), Borken vijfde (11-18), SCU achtste (10-16) en VCO Schwerin laatste (13-1).

Bij de mannen was er voor zowel Schüttorf (Yannick van Dijk) als Bocholt (trainer coach Henk Goor) winst. Schüttorf, derde in de stand, won uit met 1-3, Bocholt, tiende in de stand, wist thuis een 3-1 zege te behalen. Johan Verstappen verloor uit met VCO Berlin via de vijfde set. Verstappen staat met VCO tweede.

In de zuidelijke tweede Bundesliga verloren Mainz (Frank Manenschijn) en L.E. Volleys (Tjerk Dercksen) hun uitwedstrijden met 3-2. Mainz staat zesde, L.E. Volleys laatste.

gh @ Vizier op Volleybal. Tessa Polder, foto website Ladies in Black.