Zegereeks Plak met Novara ten einde

VoV, 05-12-2017.  9:56 uur. Elke week komt voor een ongeslagen ploeg de eerste nederlaag dichterbij, een oude wijsheid in de sport, want geen enkel team blijft in de toekomst eeuwig en altijd ongeslagen. Het is dus zaak om wekelijks die eerste nederlaag uit te stellen, tot de volgende wedstrijd, tot de volgende week.

Voor Celeste Plak met Novara lukte dat afgelopen weekend niet, haar ploeg leed uit bij Monza het eerste verlies van dit seizoen. Nipt, maar dat telt niet, verliezen is verliezen. In de totaalscore werd het gelijk (114 / 114), maar Monza had de punten over vijf sets wat beter in hun voordeel verdeeld. Setstanden 25-23, 25-27, 21-25, 27-25 en 16-14.  In de vierde set konden ze een 13-16 achterstand ombuigen naar 21-19 en er vervolgens een tiebreak uitslepen. Celeste Plak werd topscorer bij Novara, ondanks dat ze de eerste set, daarna wel, niet in de basis startte. Ze scoorde 24 keer. Bij Monza kwam Ortolani tot 28 treffers.

Robin de Kruijf profiteerde met Conegliano van de misstap van Novara. Haar ploeg won met 1-3 bij Scandicci en pakte de koppositie terug.  Na 9 wedstrijden staan ze één puntje voor. Na de met 26-24 verloren eerste set werden de volgende drie met 22-25, 22-25 en 23-25 gewonnen. Bij de thuisploeg was Isabella Haak erg trefzeker met 29 punten. Kimberly Hill kwam tot 21 treffers voor Conegliano, de Kruijf scoorde 12 keer.

Bij de mannen verloor Modena, de ploeg van Maarten van Garderen,  met 3-2 bij Trentino. De 27-25 en 15-11 in de laatste twee sets veranderden 1-2 achter in 3-2 winst. Van Garderen kwam even via een invalbeurt in actie. De foutenlast in dit duel, met o.a. 24 om 21 foute opslagen, bedroeg totaal 42 om 36 punten. Modena staat derde met drie punten achter Perugia en Civitanova.

Nimir Abdelaziz won met Milano met 0-3 bij Padova. Na de 22-25 in de eerste set was het met twee keer 13-25 snel over en voorbij voor de thuisploeg.  Abdelaziz scoorde 19 keer, waarvan 5 keer via de opslag.. Met 15 punten uit tien wedstrijden staan ze achtste.

In de Italiaanse Topdivisie speelde Roma (Jan-Willem Snippe) niet, zijn ploeg behield wel de koppositie. Bergamo (Sjoerd Hoogendoorn) won met 3-0, via o.a. 32-30 in de tweede set. Hoogendoorn scoorde 10 keer. Bolzano (Hidde Boswinkel) verloor thuis met 1-3 van Gioia de Colle. Het was met twee keer 25-27 wel nipt. Boswinkel maakte 22 punten. Bergamo staat derde (13-28), Bolzano voorlaatste (13-9).

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.