TH: Donitas verliest thuis, VCN wint uit

VoV, 01-12-2019. 10:24 uur. Bij Donitas in Groningen was de gang van zaken gisteren tegenovergesteld aan de voorgaande keren. Het thuis nog ongeslagen Plainwater Donitas heren 1 leed een 0-3 nederlaag en de thuis nog zonder zeges zijnde Damesploeg pakte de eerste overwinning van het seizoen met 3-0.

Volley Tilburg was de bedwinger van het geel-blauw in eigen huis. “Wat een wedstrijd” schrijft het zegevierende Tilburg, dat hun meegereisde fans bedankt voor de geweldige steun. De eerste set ging nog moeizaam (23-25) de kant van de gasten op, daarna waren ze met 16-25 en 14-25 veel te sterk voor de thuisploeg.

In Amersfoort wist VCN Capelle de koppositie met succes te verdedigen. Uit bij runner up Keistad behaalden ze een 1-3 zege. Keistad begon het beste met 25-16 in de eerste set, maar de bezoekers pakten daarna met drie set zeges op rij de volle buit. Via 20-25, 15-25 en 19-25 hielden ze de voorsprong van twee punten op Zalsman/ Reflex in stand.

Reflex speelde uit bij HLB van Daal/ DS en was in drie sets klaar met de thuisploeg. Alleen in de tweede set was er van enige spanning sprake (22-25), in de andere twee ging de winst met 12-25 en 19-25 heel ruim naar de bezoekers.

Kenders Bouw DIO Bedum maakte tegen USV Protos een 0-2 achterstand in sets (14-25, 19-25) ongedaan. In de derde set was het verlies in drie sets heel dichtbij, de 28-26 gaf eerst uitstel en later afstel. Met 25-22 en 15-9 haalden de hekkensluiter twee belangrijke punten binnen.

De uitslag van Webton vs. SV Dynamo II was nog niet ingevoerd bij de Nevobo en Peelpush speelt vandaag thuis tegen Inter Rijswijk.

Aan kop is de stand nu VCN 9-23, Reflex 9-21, Donitas 8-19 en Keistad 9-17. Onderin staat van Daal op 9-8, Peelpush op 7-7, DIO op 9-6 en Rijswijk op 8-5.