TH: Reflex wint topper via vijfsetter

VoV, 13-10-2019. 8:35 uur. Het topduel in de Topdivisie bij de mannen tussen Zalsman Reflex en VCN Capelle is geëindigd in een spannende vijfsetter, waarbij de thuis ploeg van een 1-2 achterstand terug in de wedstrijd kwam.

Reflex begon met een ruime 25-18 zege in de eerste set, verloor bijna net zo ruim de tweede en derde set met 19-25 en 18-25. De 1-2 achterstand werd met 25-17 van de borden gespeeld, waarop de tiebreak de beslissing moest brengen. Die ging met 15-6 naar de thuisploeg. VCN blijft met 4-10 wel de koploper. Reflex is nu nog derde met 4-9.

Op de tweede plaats heeft zich NTC Vastgoed Donitas genesteld. Zij wonnen hun thuisduel tegen de automatiseringsploeg van Webton uit Hengelo met 3-0. Helder en duidelijk, het dieet had niet de goede uitwerking op de Webton mannen, die in geen van de drie sets tot de twintig punten kwamen. Met 15, 19 en 19 setpunten moesten ze genoegen nemen, alweer hun derde nederlaag, voor Donitas was het de derde zege, zij hebben dit seizoen nog geen setje verloren.

USV Protos deed hele goede zaken bij Volley Tilburg. Met een 0-3 zege in een uitduel mag je dat zonder schaamte wel zeggen. Hele goede zaken. Volley Tilburg kon in de eerste twee sets de schade beperkt houden tot 22-25, maar in de derde set bleven ze op 17 punten steken.

Inter Rijswijk II en SV Dynamo II beslisten in een vijfsetter wie de beste ploeg had. Dat was Dynamo. Rijswijk pakte het eerste puntje van het seizoen, de klauterpartij vanaf de laatste plaats, waar ze nog steeds staan, naar boven lijkt dus een voorzichtig begin te hebben gemaakt.

SV Dynamo II kwam op 1-2 in sets (21-25, 25-22, 22-25) maar kon het in een zenuwslopende vierde set (30-28) niet afmaken. De thuisploeg had de tiebreak en het eerste puntje binnen, maar daar bleef het ook bij gezien de 12-15 in de vijfde set.

Van de wedstrijd HLB van Daal / DS vs. DIO Bedum moeten we u de uitslag schuldig blijven. Nog niet ingevuld. En Peelpush tegen AVV Keistad wordt vandaag gespeeld.
Daarover berichten we dan in de loop van morgen.