THA: Goed weekend voor de thuisploegen

VoV, 11-02-2024. 10:10 uur. In de Topdivisie A bij de mannen was het een redelijk onvoorspelbare zaterdag voor wat betreft de uitslagen van een aantal duels, waarin de tegenstanders volgens de stand op de ranglijst aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn.  Het was ook een zaterdag waarop alle thuisspelende teams de winst in eigen huis wisten te houden. Met drie, vier of vijf sets.

Dat was ook het geval bij Keistad vs. Webton, waar mocht worden verwacht dat de thuisploeg in minimaal vier sets de punten kon bijschrijven. Daar slaagden ze in, maar makkelijk was het niet. Webton liet meteen zien dat ze zich niet zomaar gewonnen zouden geven en pakten de eerste set met 20-25. In de derde moesten ze maar met nipt verschil de set aan Keistad laten (25-23), maar in de andere twee kregen ze maar 16 en 13 punten mee. Dus 3-1 voor Keistad.

DIO vs. Orion Heren2 werd 3-1. Na twee sets was het helemaal gelijk (25-18, 18-25), daarna kon DIO doordrukken en was voor de zoveelste keer op rij een ware plaaggeest voor een beduidend hoger staande ploeg. Met 25-22 en 25-21 pakten ze de 3-1 zege.

VC Sneek vs. SV Dynamo H2 eindigde via 15-10 in de vijfde set in 3-2. SV Dynamo H2 nam met 25-27 en 23-25 een 0-2 voorsprong en kreeg daarna drie sets de gelegenheid om de wedstrijd voor zich te beslissen. Daarin slaagden ze niet, de thuisploeg kwam er via 25-22 en 25-20 naast, waarna ze de winst middels de tiebreak in Sneek konden houden.

VoCASA H2 vs. Pegasus was vier van de vijf sets razend spannend, waarbij de sets steeds met twee punten verschil eindigden. Pegasus nam een 0-1 voorsprong via 19-25, via 25-23, 23-25 en 32-30 werd het 2-2 waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Die eindigde in 17-15 voor de thuisploeg.

Sudosa-Desto vs. VIVES was in drie sets beslist. VIVES moest in de tweede set nipt met 25-23 capituleren, daarvoor en daarna waren de verschillen met 25-15 en 25-22 veel en een weinig groter.

Madjoe vs. Olhaco leverde de een 3-0 winst voor Madjoe op.