THB: Belangrijke punten voor Taurus en Inter Rijswijk.

VoV, 11-02-2024. 10:15 uur. In de Topdivisie B bij de mannen geen volledig programma. Sliedrecht Heren2, Peelpush, Volley Tilburg en Donki Sjot hadden een speelvrij weekend ingepland. Maar in de andere vier wedstrijden hadden de teams wel hun zinnen gezet op het halen van punten. Alleen Zaanstad en VCN bleven echter puntloos, de andere zes ploegen konden hun subtotalen verhogen.

VV Utrecht vs. Taurus leverde de bezoekers twee punten op via de 2-3 zege, de thuisploeg moest met ééntje genoegen nemen. Taurus kon een 2-1 achterstand in sets (25-19, 20-25, 25-21) met de 20-25 in de vierde set ongedaan maken, daarna pakten ze met 10-15 de winst. Hun vijfde achter elkaar.

Inter Rijswijk vs. Zaanstad werd in vier sets beslist. In het voordeel van de thuisploeg, dat de eerste set nog met 21-25 aan de gasten moest laten, maar ze daarna drie sets onder de twintig punten hield. Met 25-19, 25-16 en 25-17 lieten ze over hun herstel na de verloren eerste set geen twijfel bestaan.

Gemini-Kangeroes vs. Spaarnestad sloot ook met een tiebreak af. Die werd met 16-14 door de thuisploeg gewonnen. In drie sets kreeg de verliezende ploeg 19 punten mee, twee daarvan werden door Gemini-K gewonnen. De 27-29 in de tweede set ging met minimaal verschil naar de gasten uit Haarlem.

VCN vs. Skunk was in drie sets beslist. Via 20-25, 21-25 en 23-25 konden de gasten de volle buit uit Capelle meenemen.