Vizier op volleybal

 

THA: Interessante duels in de tweede ronde

VoV, 25-09-2020.  9:23 uur. Zalsman Reflex, na één wedstrijd met Sudosa-Desto koploper in de Topdivisie A bij de mannen, gaat zaterdag naar Amersfoort voor hun duel tegen AVV Keistad. En daar zal ongetwijfeld nog wel even worden teruggedacht aan het resultaat van vorig seizoen, toen na twee gewonnen duels bij de start van het seizoen met 3-2 werd verloren.

Dat schreeuwt om revanche is wel heel erg overdreven, maar dat fluistert om revanche wel erg timide. Dan is ‘bek houden’ of de veel beleefdere vorm ‘wilt u a.u.b. en s.v.p. uw mond niet opendoen en uw stembanden in de ruststand laten’ als uw gedachten naar revanche gaan wellicht op zijn plaats. Reflex won vorige week met 3-0 van PDK, Keistad verloor met 3-2 in Omnisport van SV Dynamo Heren 2. We doen er verder het zwijgen toe.

De Webton mannen uit Hengelo mogen zaterdag in Elburg aantreden tegen de eerste herenselectie van EVV. EVV is een nieuwkomer in de Topdivisie en, buiten een oefentoernooi in de voorbereiding, een nog vrij onbekende tegenstander voor Webton. Om te voorkomen dat zij onbeslagen ten ijs komen, is er vast wat onderzoek gedaan naar de Elburgers en hun Hanzestad, ook al zijn die feitjes niet meteen relevant voor het volleybal. Maar wie weet wanneer en hoe het misschien nog van pas komt.

“Wikipedia leert ons dat Elburg, een Hanzestad, een vestingstad in Gelderland is. Het stratenplan is nagenoeg recht, en een aantal oude huizen heeft er zogenoemde keitjesstoepen. Niet te verwarren met Keistad, die wedstrijd duurt nog even. Sport en cultuur worden in Elburg bedreven in multifunctioneel centrum ’t Huiken, ook wel Kulturhus genoemd. Oh, en de landelijke sinterklaasintocht van 1990 vond plaats in Elburg, weet u dat ook weer!”

EVV verloor vorige week met 3-0 bij Sudosa- Desto in Assen, Webton was met 3-2 te sterk voor Olhaco, die andere Topdivisieploeg uit Drenthe.

Bij Orion Heren 2 vs. Sudosa-Desto en Madjoe vs. DIO kunnen we van twee tegenovergestelde uitganspunten spreken. In Doetinchem staan twee ongeslagen ploegen tegenover elkaar en blijft er dus één ongeslagen, in Enkhuizen staan twee in de eerste wedstrijd geslagen ploegen aan weerskanten van het net en zal dat na zaterdag voor één van beide nog steeds gelden.

Orion H2 won vorige week met 2-3 van Madjoe, Sudosa versloeg EVV met 3-0, Madjoe verloor dus van Orion H2 en DIO leed in eigen huis een 2-3 nederlaag tegen VoCASA Heren 2.

PDK Huizen, vorige week in Kampen drie keer aan de verkeerde kant van de score, zal die nederlaag thuis willen rechtzetten tegen VoCASA Heren 2. Met hetzelfde resultaat als vorig seizoen zullen meer dan dik tevreden zijn, immers toen werd het namelijk 4-0 in Huizen. Je zou kunnen zeggen dat VoCASA het alleen beter kan doen, tenzij hun set scores (23, 19, 14, 21) het niet halen bij vorig seizoen. We gaan het zien.

FOOX Olhaco krijgt SV Dynamo Heren 2 op bezoek in Hoogeveen. Beide ploegen speelden vorige week een vijfsetter, Dynamo sloot met 18-16 winst af, Olhaco met 15-13 verlies. Of het nu weer een lange zit gaat worden voor de fans die een plaatsje op de tribune hebben zal blijken nadat er om 18:30 uur voor het eerst is aangefloten.

De uitgansposities voor zaterdag zijn:

  • 1 en 2, Reflex en Sudosa-Desto 1-3.
  • 3 t/m 6, Orion @, VoCASA 2, Dynamo 2 en Webton 1-2
  • 7 t/m 10, Olhaco, Keistad, DIO en Madjoe 1-1
  • 11 en 12, EVV en PDK met 1-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto jan van den Noort.