Vizier op volleybal

 

THB: Blijft de Zaanstreek in de top staan?

VoV, 25-09-2020. 9:27 uur. Bij Compaen zullen ze deze week vast een keertje vaker op de Nevobo site naar de stand van hun Heren 1 team hebben gekeken.  Want de ploeg staat er wel heel mooi bij na één wedstrijd, wat het dan ook maar waard mag zijn. Koploper van de Topdivisie, na een uitzege bij de Utrechtse Protos studenten. Een goed begin. Of dat ook een goed vervolg zal gaan krijgen zal zaterdag blijken als de reserves van Sliedrecht Sport op bezoek komen.

De gasten kenden geen goede start van het seizoen, de eerste twee sets gingen verloren, vervolgens pakten ze via drie gewonnen sets toch nog de winst tegen Volley Tilburg. Een minder goede start, met een succesvol vervolg. Wie dit succes een vervolg kan geven is zaterdag spekkoper, om 18:00 uur wordt er in Oostzaan aangefloten.

Buurman Zaanstad van Compaen deed het ook prima bij het begin van het nieuwe seizoen. Zij speelden thuis tegen Velo en gunden hun gasten geen setje. Zaterdag gaan ze op bezoek bij MKB Accountants/ VCV in Veenendaal, dat vorige week nog niet in actie kwam. Om 20:00 uur beginnen ze in Veenendaal.

Bij VV Utrecht verheugen ze nu al op de zaterdag, dat komt vooral omdat ze zondag pas hoeven te spelen. Dan reizen ze af naar Meijel, Peelpush is hun gastheer. Voor Peelpush is het de eerste wedstrijd van het seizoen, VVU  hield Inter Rijswijk er met 3-1 onder, waarbij ze zich wel afvroegen waarom Rijswijk die eerste set toch van hun mocht winnen.

Volley Tilburg dat na een 0-2 voorsprong in Sliedrecht pas in de vijfde set de zege binnenhaalde gaat het thuis opnemen tegen Velo. Tegen Zaanstad was er voor Velo geen eer via setwinst te behalen, wellicht lukt dat wel in Tilburg.

HLB van Daal/ DS en USV Protos stonden vorige week allebei aan de verliezende kant van de score. Het leverde van Daal bij Taurus 2 nog een puntje op, Protos begon met lege handen en bleef met lege handen. Dat een van beide teams of wellicht allebei een deel uit de punten pot meekrijgen is duidelijk. Al zullen zij ook beide hun uiterste best doen om de tegenpartij met lege handen te laten.

Inter Rijswijk ging in de Domstad na de gewonnen eerste set drie keer achter elkaar kopje onder. Tegenstander taurus 2 ging eerst twee keer kopje onder, maar herstelde zich en trok met een 3-2 zege alsnog aan het langste eind. Dan blijft de vraag wie van beide ploegen deze week kopje onder gaat of anders gezegd, wie het hoofd boven water kan houden.

Voor de goede orde geven we de uitgangsposities voor zaterdag:

  • 1 t/m 3, Compaen, Zaanstad en VVU met 1-3.
  • 4 en 5, Volley Tilburg en Taurus 2 met 1-2.
  • 6 en 7, van Daal/ DS en Sliedrecht Sport 2 met 1-1.
  • 8 en 9, VCV en Peelpush met 0-0.
  • 10 t/m 12, Rijswijk, Velo en Protos met 1-0.

We houden u uiteraard over de afloop op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.