Vizier op volleybal

 

TBH: Een duel dichter bij de ontknoping!

VoV, 17-03-2023. 5:50 uur. In de Topdivisie B bij de mannen is de hoogspanning aan de kop van de ranglijst door de twee zeges van Volley Tilburg op Sliedrecht Sport Heren2 een beetje weg. Het moet al raar lopen als de huidige koploper met nog vier wedstrijden te gaan zich een voorsprong van zes punten laat afpakken.

De stand van de top 4 is:

 • 01> Volley Tilburg 18-52
 • 02> Sliedrecht Sport Heren2 18-46
 • 03> VIVES 18-36
 • 04> VV Utrecht 18-35

Volley Tilburg speelt zaterdag thuis tegen Inter Rijswijk, dat zelf nog wel een aantal punten kan gebruiken om in veilige haven te komen. De nederlaag in eigen hal vorige week tegen Compaen moet een behoorlijke domper geweest zijn, de uitwedstrijd tegen de thuis nog ongeslagen koploper wordt een hele lastige klus. In Tilburg liggen de punten voor de tegenstanders dit seizoen nu eenmaal niet voor het oprapen.  (Heenwedstrijd werd 3-1 winst voor Volley Tilburg)

Sliedrecht Sport Heren2 reist naar Utrecht voor hun duel met Protos, dat vorige week verrassend het veel hogergeplaatste VIVES aan de zegekar bond. Is dit een voorteken voor een wederopstanding en krijgt Sliedrecht Sport een heel andere tegenstander tegenover zich dan bij hun thuiswinst met 3-1. Of was de winst van Protos een incident, dat geen vervolg krijgt. We zullen het zien.

Mooi is de strijd om de derde podiumplaats. Daar wordt aanstaande zaterdag een volgend hoofdstuk in geschreven als VV Utrecht VIVES op bezoek krijgt. Nu heeft VIVES vorige week een minder goede ervaring opgedaan met die andere ploeg uit Utrecht en wellicht is dat een reden om er nogmaals vol in te knallen, het verdedigen van de derde plaats kan nog een beter reden zijn. (De heenwedstrijd won VIVES met 3-1)

Onderin is de stand:

 • 08> Inter Rijswijk 17-20
 • 09> VCV Veenendaal 18-18
 • 10> Spaarnestad 17-15
 • 11> Compaen 18-15
 • 12> Protos 18-9

Met nog vier wedstrijden te gaan en met Sliedrecht Sport H2, Donki Sjot, Inter Rijswijk en Zaanstad als tegenstanders verwachten we niet dat Protos nog de stap naar de p/d plaats zal maken. Aanstaande zaterdag zou de eerste schrede gezet moeten worden tegen Sliedrecht Sport H2, maar die zevenmijlslaarzen om de kloof te overbruggen naar de p/d plaats zullen Protos wel niet passen.

Interessant is wat daarboven gebeurd. Bij de derby tussen Zaanstad en Compaen bijvoorbeeld. Thuis verloor Compaen met 1-3 van de buren, vorige week behaalden ze een knappe 1-3 zege bij Inter Rijswijk en is er de hoop de dans  om de p/d wedstrijden te ontlopen. Om die dans met succes te vervolgen is een positief resultaat tegen Zaanstad, dat in theorie ook nog niet veilig is, nodig.

In het kader van ‘het wordt een spannende ontknoping in de finale van het seizoen’ is ook de wedstrijd VCV vs. Spaarnestad een belangrijke. Ook hier staat naast de drie punten veel op het spel. In Haarlem won Spaarnestad met 3-1. Die rekening staat voor VCV dus nog open om te vereffenen.

In de middenmoot staan:

 • 05> Peelpush 18-28
 • 06> Donki Sjot 18-24
 • 07> Zaanstad 18-23

Het duel Peelpush vs. Donki Sjot eindigde in Den Dungen in een 0-3 zege voor Peelpush. Peelpush kan niet van de vijfde plaats verdrongen worden als ze geen punten pakken, terwijl Donki Sjot door Zaanstad voorbijgegaan kan worden. En behoudens de eer gaat het verder bij dit duel nergens meer om.

We informeren u hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.