Thijs ter Horst wint met Piacenza

vlag3rszIn Italië won Piacenza van Thijs ter Horst het kelderduel tegen Milano met 2-3. Het ging met moeite, Piacenza kwam met 2-0 achter (25-22, 27-25) en kon de wedstrijd met een nipte 23-25 vooreerst met één set verlengen. Na de 18-25 in de vierde waren er ineens winstkansen en die werden met 12-15 ook benut. Vooral blokkerend ( 8 / 15 punten) maakten de gasten het verschil. Ter Horst stond in de eerste set in de basis en scoorde 2 keer. Piacenza staat voorlaatste met 6 punten uit een dozijn wedstrijden.

CMC Romagna,  de ploeg van Maarten van Garderen en Hidde Boswinkel, moest het uit tegen een van de topteams uit de Serie A1 opnemen. Civitanova won de wedstrijd in drie sets via 25-21, 25-22 en 25-17.  De 18 / 2 blokpunten gaven grotendeels de doorslag bij de winst. Maarten van Garderen scoorde 8 keer, Hidde Boswinkel kwam in zijn invalbeurten niet tot scoren.  Romagna staat negende met 10 punten uit 12 wedstrijden.

De top drie in Italië zijn Modena (12-32), Citanova (12-30) en Trentino (12-27).

In de serie A2 behaalde Sora een 3-0 overwinning op Castellana Grotte (17, 19, 17). Sjoerd Hoogendoorn speelde niet. Cantù van Tony Krolis verloor met 3-1 bij koploper Valentia. Krolis scoorde 11 keer.

Jan – Willem Snippe won thuis met 3-2 van Club Italia Roma. Snippe viel in de 2de set in en begon in de volgende drie sets in de basis. Hij scoorde 14 keer. Opvallend was de lage foutenlast van zijn team. Totaal scoorden ze in vijf sets 20 keer voor de tegenstander, daarvan alleen al in de tweede, met 15-25 verloren set, 10 keer.

In de stand staat Valentia eerste (11-29) en is Sora tweede (10-26). Cantù bezet de zevende plek (11-16) en Siena staat met 11-14 een plaatsje lager. Op 27 december staat de laatste speelronde van dit jaar gepland.