Winst voor Stam-Pilon en Gravesteijn

vlag1In de Franse Eredivisie bij de dames zijn de laatste wedstrijden van 2015 ook gespeeld.  Paris (Flore Gravesteijn) sloot het jaar als tweede af  (9-23), Nancy (Inge Molendijk) staat negende (10-8), Le Cannet met Debby Stam-Pilon tiende (9-5) en Istres van Bianca Gommans eindigde op de twaalfde en laatste plaats in de eindrangschikking van 2015. Istres heeft één punt uit tien wedstrijden.

Afgelopen weekend speelden Istres en Paris St. Cloud tegen elkaar. Het werd 1-3 voor de ploeg uit de lichtstad. Via 20-25 en 14-25 namen ze een 0-2 voorsprong. Istres kon de derde doorgang met 25-23 op naam schrijven. Meer zat er niet in. De 22-25 gaf Paris de winst.

Bianca Gommans begon in de tweede en derde set in de basis, in de andere twee sets had ze invalbeurten. Ze scoorde drie keer. Flore Gravesteijn werd er in de derde en vierde set bij Paris ingewisseld, ze kwam niet tot scoren.

Nancy leed een 1-3 thuisnederlaag tegen RC Cannes. Ook hier was de derde set met 25-23 voor de thuisploeg. De andere drie gingen met redelijk en ruim verschil naar de gasten. Setstanden 22-25, 14-25 en 16-25. Na de tweede technische time out maakten de bezoekers  in alle drie sets het verschil. Inge Molendijk nam de spelverdeling in de tweede set over en stond in de basis bij de gewonnen derde set.

Debby Stam – Pilon heeft na een blessure periode haar rentree gemaakt bij Le Cannet. En dat ging met een zege gepaard. Haar ploeg won met 3-2 van middenmoter St. Raphaël. Daarvoor moesten ze wel een 0-2 achterstand  (23-25 en 18-25) wegwerken. Via 25-15 en 25-20 lukte dat. In de tiebreak kon Le Cannet de 11-12 achterstand in 16-14 winst veranderen. Debby Stam-Pilon stond twee sets in de basis en scoorde 9 keer.