Thuisploegen domineren in Topdivisies heren

VoV, 19-09-2021. 7:06 uur. In de Topdivisie A bij de heren waren de thuiszeges en uitzeges gelijk verdeeld met drie keer winst. In de Topdivisie B stapte de thuisploeg vijf keer als winnaar van het veld en was er alleen voor Volley Tilburg een uitzege.

Topdivisie A: Laten we met de teams beginnen die thuis de volle buit konden bijschrijven. Reflex Kampen gunde het bezoekende PDK geen setje. Met 25-18, 25-22 en 25-20 konden de bezoekers met lege handen terug naar Huizen.

Met één setje in de tas maar zonder punten moesten Madjoe en VoCASA 2 aan de thuisreis beginnen. Madjoe won de eerste set bij Dynamo Apeldoorn 2 met 26-28 en verloor de derde met 25-23. In die sets waren de ploegen aan elkaar gewaagd, in de andere twee was Dynamo met 25-18 en 25-13 een maatje te groot.

VoCASA2 vocht bij Olhaco in Hoogeveen twee memorabele sets uit. Met name de tweede, die met 38-36 (!) werd verloren zal nog even in de herinnering van beide ploegen blijven. De derde ging daarna met 24-26 naar de bezoekers uit Nijmegen. Olhaco toonde zich echter in de eerste (25-19) en vierde (25-20) de betere ploeg en won dus met 3-1.

AVV Keistad en Webton Hengelo deden in de tweede en derde set ook nauwelijks voor elkaar onder. Ook al leverden twee keer over twee punten verschil (26-28, 23-25) de bezoekers wel twee setzeges op, nadat ze de eerste set met 25-20 verloren hadden. De volle buit kon na 21-25 mee naar Hengelo.

EVV vocht zich thuis vanuit een 0-2 achterstand tegen Orion 2 terug in de wedstrijd. De bezoekers uit Doetinchem hadden de beste start van de competitie met 23-25 en 20-25, maar werden ingehaald via de 25-23 en 25-16 zeges van de thuisploeg. De 9-15 voor de 2-3 zege was daarna een afgetekende setwinst voor Orion 2.

DIO verloor thuis met 0-3 van Sudosa-Desto. De ploeg uit Assen had met 17-25, 20-25 en 18-25 drie keer duidelijk de betere scores.

Topdivisie B: Sliedrecht Sport 2, Peelpush, Zaanstad en Inter Rijswijk lieten hun bezoekers in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zonder setwinst naar huis gaan, terwijl Volley Tilburg, dat bij VCV Veenendaal op bezoek was, juist geen setje aan de thuisploeg afstond. Alleen Compaen kon als verliezende partij setwinst boeken bij Sovoco.

Sliedrecht Sport 2 kende geen pardon met USV Protos uit Utrecht. De studentenploeg kreeg met 25-15, 25-20 en nogmaals 25-15 een behoorlijke tik. Datzelfde gold voor hun stadgenoot VV Utrecht, dat tegen Inter Rijswijk slecht 17, 15 en 18 punten meekreeg naar de Domstad.

Peelpush en Spaarnestad maakten het in de eerste set met 26-24 en in de derde met 25-23 nog spannend voor de fans voordat de beslissing viel. In de tweede set was dat met 25-21 in mindere mate het geval. Donki Sjot vocht in en tegen Zaanstad tegen windmolens. Zij gingen met 25-21, 25-16 en 25-15 ten onder.

Volley Tilburg was in Veenendaal een maatje te groot voor thuisploeg VCV, dat drie keer een eindje verwijderd van de twintig punten bleef. Met 17-25, 15-25 en 12-25 namen de bezoekers de volle buit mee naar Tilburg.

Sovoco Soest en Compaen deden in de eerste en vierde set niets voor elkaar onder. Sovoco verloor de eerste met 23-25 en won de vierde met 33-31. Waarmee het dus voorkwam dat de gasten een tiebreak konden afdwingen. In de tussenliggende tweede en derde set was de thuisploeg met 25-15 en 25-11 de betere. De 3-1 zege is een mooi debuut voor Sovoco op dit niveau.

We vonden het niet echt zinvol om na één wedstrijd ook een stand te vermelden.