Veel driesetters in de Topdivisies dames

VoV, 19-09-2021. 6:57 uur. Een volledig programma in de twee topdivisie bij de dames, wanneer was dat voor het laatst? Hoelang is dat alweer geleden? Het leverde een dozijn wedstrijden op met zeven keer een zege in drie sets, één keer was het na vier sets afgelopen en vier moest er een tiebreak aan te pas komen om de winnaar te bepalen. We geven u onderstaand een overzicht.

Topdivisie A: Krekkers vs. Donitas was een prachtig duel op een prima niveau. Dat in 2-3 winst voor de bezoekers uit Groningen eindigde. Met een uitermate lange inhaalrace van Donitas in de tweede set, waarin 22-15 werd veranderd in 22-24 en 23-25. De eerste set had Donitas met 21-25 gewonnen. Krekkers kon terugkomen naar 2-2 in sets door met 25-18 en 25-17 de volgende sets te pakken. Rond de veldwissel in de tiebreak liep Donitas uit van 6-8 naar 6-11. Krekkers kwam nog terug naar 9-11 en 12-13 voordat een ace de strijd besliste.

Apollo 8 dames 2 vs. Alterno werd ook een vijfsetter. Apollo kwam het beste uit de startblokken (25-11), maar moest daarna de tweede en derde set met 21-25 en 20-25 aan de gasten uit Apeldoorn laten. Met 25-17 werd de tiebreak afgedwongen, die vervolgens met 15-11 werd gewonnen.

Debutant WVC Volley behaalde in Assen een knappe 2-3 zege op Sudosa-Desto. Met name de ‘wederopstanding’ na de met 25-7 verloren derde set, waarmee de stand op 2-1 voor Sudosa-Desto kwam, was imponerend. WVC had de eerste set met 25-23 verloren en de tweede met 22-25 gewonnen. Via een duidelijke 19-25 was een vijfde set noodzakelijk en die ging met 14-16 naar de gasten uit Wierden.

Drie wedstrijden werden in drie sets beslist. Dynamo Tubbergen was te sterk voor VC Sneek 2, ze hielen de gasten drie sets onder de twintig punten (18, 17, 19).  Dat lukte Rivo Rijssen niet, VC Zwolle kreeg in Rijssen 15, 20 en 21 punten mee huiswaarts. Veracles had in de eerste set moeite met US 2 (26-24), maar des te makkelijker ging het in de tweede (25-11) en iets er tussenin in de derde set. Daarin werd met 25-20 afgesloten.

Topdivisie B:  Vier keer was er een driesetter te noteren in deze Topdivisie. Alleen US-dames 1 wist als bezoekende partij met een 0-3 naar huis te gaan, de overig drie keer was de winst zonder set verlies voor de thuisploeg.

US won in Amersfoort van AVV Keistad via 25-27, 20-25 en 22-25 en had zo een prima start van het seizoen. Dat kon als bezoekende partij niet gezegd worden van Thor, Orion en Spaarnestad. Zij waren de verliezers in drie sets.

VCN dames 2 en Thor maakten het in de derde set nog wel spannend (30-28), maar het lukte Thor net niet een vierde set uit het vuur te slepen. VCN had de eerste twee met 25-18 en 25-16 gewonnen.

Activia en Spaarnestad streden in de tweede set tot na de normale set lengte door voor de winst. Activia trok met 26-24 aan het langste eind. Daarvoor was de winst met 25-20 voor hen en daarna met 25-21.

VoCASA vs. Orion een soortgelijke situatie. VoCASA pakte de tweede set met 27-25 en kwam daarmee op 2-0. Daarvoor hadden ze met 25-20 al de eerste set gewonnen en de volle buit via een clean sheet haalden ze met 25-18 binnen.

VollinGo zag een 2-0 voorsprong in sets verloren gaan tegen Volley Tilburg. De gasten maakten die achterstand (27-25, 25-13) met 19-25 en 21-25 ongedaan. Maar kwamen in de tiebreak net te kort om het seizoen met winst te openen. VollinGo bleef met 16-14 net aan de goede kant van de score.

Sliedrecht Sport dames 2 kwam na twee met minimaal verschil gewonnen sets (twee keer 23-25) met 0-2 voor bij Ledub. De thuisploeg kon in de derde set met 25-20 verlies uitstellen, maar werd in de vierde set vervolgens naar een dikke 14-25 nederlaag gespeeld.

Wij vonden het nog niet zo heel erg zinvol om de standen na één wedstrijd te vermelden, die ontbreken dus.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort. Rivo viert de winst.