Boermans/van de Loo in Final Four Nijmegen

VoV, 19-09-2021. 6:52 uur. In het One Star FIVB World Tour toernooi maakt op de laatste toernooi dag nog één Nederlands duo deel uit van de kandidaten voor een medaille. Nadat er gisteren eerst vijf in de verliezersronde van de poulefase werden uitgeschakeld volgden nog twee damesduo’s, voor wie de kwartfinale het eindstation was. Alleen Stefan Boermans/ Sam van der Loo overleefden de zaterdag in staan vanmorgen in de halve finale tegen Schnetzer/ Horl.

Gelegenheidsduo Boermans/ van der Loo won de KO ronde tegen Loiseau/ Altwies met 2-0. De eerste set was op het nippertje. Eerst maakten ze een 13-16 achterstand ongedaan (18-16) en vervolgens wisten ze na twee gemiste setpoints (21-20 en 22-21) de 22-23 te veranderen in 25-23. Blijkbaar was dat te veel van het goede voor de tegenstanders, die in de tweede set keihard met 21-12 (na 15-9) onderuitgingen.

In de kwartfinale was het NL-duo een maatje te groot voor Dzavoronok/ Sedlak. Via 16-21 en 17-21 pakten ze de 0-2 winst en het ticket voor de strijd om de medailles. In de eerste set maakte de serie van 10-12 naar 10-16 het verschil, in de tweede set ging het geleidelijk van 11-12 via 14-16 naar 15-18 en 17-21.

Bij de dames in de KO-ronde wonnen de zussen Piersma met 2-0 van Galindo/ Galindo. Via 21-16 en 21-18. De eerste set werd na 11-10 via 15-11 en 18-14 gepakt. In de tweede maakten ze van 11-13 achter een 15-13 voorsprong, welk verschil van twee punten tot 20-18 werd vastgehouden.

In de kwartfinale leden Piersma/ Piersma een 2-1 nederlaag tegen Grüne/ Schulz. De tegenstander pakte de eerste set na de 17-17 tussenstand met 21-17, de tweede ging na de 15-15 met 16-21 naar Nederland. De tiebreak werd na 10-10 door Grüne/ Schulz naar 14-10 getild, waarop de 15-12 winst volgde. En dus de uitschakeling van Piersma/ Piersma.

Van Driel/ Peeters wonnen de KO-ronde met 2-0 van Freiberger/ Fink. In beide sets werd meteen in het begin afstand genomen (1ste 5-0 en 11-3, 2de 8-3) en hielden van Driel/ Peeters de tegenstander in het verder verloop ruim achter zich met twee keer 21-16.

In de kwartfinale had het duo Chamereau/ Vieira in de derde set net dat kleine voordeel om te winnen. Na twee sets waarin de teams met spiegelbeeld standen aan elkaar gewaagd waren (21-19 en 19-21). Van Driel/ Peeters maakten in de tiebreak een 7-14 achterstand goed, echter toen het na 14-14 om de winst ging stokte de score en werd met 14-16 verloren. Hetgeen dus uitschakeling betekende.