Thuisploegen openen sterk in Topdivisies dames

VoV, 24-09-2023. 6:00 uur. Het nieuwe seizoen is begonnen, de eerste punten zijn binnen of, het kan natuurlijk ook zijn dat die nog even op zich laten wachten. Er komt dan volgende week weer een nieuwe kans.

De conclusie na de eerste ronde mag wel zijn dat de thuisploegen in zowel de A als de B divisie sterk aan het seizoen zijn begonnen. In De A-Divisie was er alleen een uitzege voor VoCASA bij DeVoKo (2-3), in de B-Divisie behaalde Donki Sjot in Amsterdam de volle buit binnen via 1-3. De overige negen duels werden door de thuisploegen gewonnen, via drie keer 3-0, vier keer 3-1 en twee keer 3-2.

Wat waren de uitslagen in de A-Divisie?

Sudosa-Desto D2 moest de eerste set nog aan het bezoekende US D2 uit Amsterdam laten. Met 21-25 waren de gasten winnend, daarna herpakte de thuisploeg zich en met hele ruime setstanden sloegen ze zich via 25-12, 25-17 en 25-20 naar een 3-1 zege.

Amateurkampioen Alterno Apeldoorn leed in Borne een 3-1 nederlaag tegen de tweede selectie van Apollo 8. Ook hier wonnen de bezoekers de eerste set (21-25), maar wisten dat in de volgende niet te herhalen. De thuisploeg was hen met 25-21, 25-22 en 25-20 drie keer de baas.

DeVoKo en VoCASA waren in Denekamp tot 18-18 in de vierde set aan elkaar gewaagde tegenstanders. De thuisploeg stond tot dat moment via 25-18, 22-25 en 25-23 op een 2-1 voorsprong. Na 18-18 was de foutenlast bij de thuisploeg de reden voor de 20-25 zege van VoCASA, in de tiebreak was het op bij DeVoKo en kon VoCASA vrij simpel een 7-15 zege laten noteren. Blijkbaar voelde VoCASA zich in de ‘Paarse volleybaltempel’ van DeVoKo erg op haar gemak. De kleur paste wel bij hen.

Rivo Rijssen opende het seizoen met een 3-1 zege op Donitas. De eerste set ging met 17-25 naar de bezoekers uit Groningen, vervolgens draaide de ploeg van trainer/coach Frank van de Noort de score om en pakte een overtuigende 25-15 zege in de tweede set. Daarop volgden twee sets die met twee punten verschil werden beslist. De derde won Rivo met 25-23 en de vierde met 26-24.

Krekkers rekende in drie sets af met het bezoekende SV Dynamo Apeldoorn D2. De ploeg van hans Giesselink hield de gasten op 16, 21 en 21 punten. Vanaf de eerste opslag werd er volop druk gezet, hetgeen zich in drie setwinsten uitbetaalde.

Ook Veracles boekte een 3-0 zege. In de ‘Groene Hel’ kreeg Set-Up ’65 geen setje mee. Hun score stokte per set op 21, 22 en 16 punten.

Wat waren de uitslagen in de B-Divisie?

In Amsterdam leed Armixtos een 1-3 nederlaag tegen het bezoekende Donki Sjot. De gasten namen in de derde set met 24-26 een 1-2 voorsprong nadat de eerste twee sets met 20-25 en 25-19 waren afgesloten. De overtuigende 14-25 in de vierde set betekende de volle buit voor de bezoekers en lege handen voor de thuisploeg.

Twee duels werden in vijf sets beslist. Keistad kon een 1-2 achterstand (22-25, 25-16, 20-25) via een nipte 26-24 naar de tiebreak brengen, die ze met een duidelijke 15-10 voor zich beslisten. En Pegasus zag een 2-0 voorsprong (19,21) verloren gaan via 26-28 en 18-25. Maar de ploeg uit Nijmegen herstelde zich knap en met een hele ruime 15-5 wisten ze alsnog de winst in eigen hal te houden.

Promovendus Dinto was met 3-0 te sterk voor VollinGo. De tweede set was met heel veel verschil (25-13) voor de thuisploeg, in de andere twee konden de bezoekers tot in de twintig punten bijblijven. Met 25-22 en 25-23 trok Dinto echter wel twee keer aan het langste eind.2

Sliedrecht Sport D2 nam tegen Ledûb een 2-0 voorsprong (20, 15), maar leed vervolgens in de derde set een set nederlaag met 10 punten verschil. Dat werd in de vierde set met een 25-21 rechtgezet en was dus de beslissing voor de 3-1 zege.

Volley Tilburg en US Dames1 hadden nog een vrij weekend.