Thunder Thursday bij Donitas H1

VoV, 24-03-2018. 6:00 uur. Donderdag was het zover. De kans op revanche tegen het enige team waarvan tot nu toe verloren is.  De maand maart is een moker-belangrijke voor de studenten (moker is studententaal en staat voor super). In deze maand worden maar liefst zes wedstrijden afgewerkt. March-Madness is aan…

Het was natuurlijk geen gewone thuisdag, zoals op zaterdagen, maar een doordeweekse dag. Toch zagen de gespannen mannen tot hun deugd dat de tribune zich aardig begon te vullen gedurende de warming-up. De dank voor alle mensen die zich naar de Struikhal hebben verplaatst is dan ook zeer groot. Er zat zelfs meer publiek dan op menig zaterdag.

Dit was natuurlijk gunstig voor Donitas, maar werkte ook een beetje verlammend. Dit was te zien in de eerste set. Waar de Assenaren erg sterk begonnen, waren de studenten een beetje overrompeld door het snelle spel van Sudosa. De druk om voor eigen publiek te laten zien wat we kunnen was erg groot. Spelverdeler van Assen, Niels Anker, verdeelde het spel goed en vooral op de buitenkanten werd er veel gescoord. Donitas, aan de andere kant, maakte veel service-fouten, en kon geen druk leggen op de pass-lijn van Assen.

Bart de Bruijn vond dit niet kunnen en ging opeens serveren alsof zijn leven ervan af hing. Een achterstand boven de twintig werd zo omgebogen in een 24-24 gelijke stand. Op 26-25 verdedigde De Bruijn een aanval, waarna libero Jan Geert Meppelink de bal over zo’n beetje het hele veld loepzuiver wist neer te leggen voor Niek Schiphof. Via het blok werd het 27-25. De zoveelste set die in de laatste fase toch nog wordt binnengesleept door de studenten.

Na het winnen van het eerste bedrijf was de spanning eraf bij Donitas. Er kon vrijuit gespeeld worden, en dit gebeurde ook. Toch was er een moment van verslapping halverwege de set, met een paar wissels tot gevolg. Dankzij de brede selectie van de mannen in het geel-blauw is het vaak geen probleem als een individu het even niet kan waarmaken. Rolf Dijkstra kwam uitstekend in het veld. Kalm als altijd bracht hij rust in de pass van Donitas. De tweede set werd ook binnengesleept, weliswaar met een miniem verschil. Het publiek wist het, de spelers wisten het, dit gaat lukken!

De derde set werd ruimer gewonnen, 25-20, en de overwinning was binnen! Waar de Assenaren aan het begin van de wedstrijd nog de toon voerden, was het Donitas die aan het langste eind trok. Ondanks het strijdplan van de coach van Assen Erik Noordijk, die bekend staat om zijn tactisch vermogen, wist Donitas zich terug te vechten in de wedstrijd.
De vierde en laatste set was wederom een spannende. Ondanks een voorsprong gedurende bijna de gehele set was het nu de beurt aan Sudosa om het, terechte, laatste punt op te eisen.

Een geweldige wedstrijd met een mooie ambiance in de struikhal. Nog belangrijker is het feit dat de mannen van Donitas, door de overwinning op Assen, morgen (24-03-18) in Wageningen kampioen kunnen worden!!! Er moet in de wedstrijd tegen Scylla minimaal met 3-1 worden gewonnen, er vanuit gaande dat Dynamo geen punten laat liggen. Voor de tweede keer in 3 jaar tijd kan er feest gevierd worden. Iets waar de studenten zelf natuurlijk erg trots op zijn. De selectie gaat op tijd op bed (oprecht) om vandaag fris en fruitig op de (eventuele) kampioensfoto te staan…

Namens de selectie: Bedankt voor de support! Jullie waren geweldig! Mede dankzij jullie is dit seizoen nu al een onvergetelijke… THUNDER!

gh @ VoV, verslag Sportsbar Donitas Heren 1. Foto Rudy van ’t Rood.