Verlaat verslag: Sudosa vs Krekkers

VoV, 24-03- 2018, 5:55 uur. Enigszins verlaat, maar dat kan gebeuren als er andere zaken prioriteit hebben,  het verslag dat Suzanne Benninga van Sudosa – Desto ons toestuurde van de kraker van vorige week tussen haar ploeg en koploper Krekkers.

“Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. De wedstrijd tegen de koploper. Na een onrustige week qua blessures stonden we dan klaar voor de wedstrijd. Manouk Deuling was ook deze wedstrijd erbij om ons te ondersteunen.

De eerste set begonnen we met Chiara Chiriatti, Nova Marring, Lisa Boer, Lisa Hut, Suzanne Benninga, Cindy Zandstra en libero Danique Hamming. We waren vanaf het begin scherp. De pass-lijn stond strak en was niet omver te krijgen. Overal zat de verdediging bij en door mooie aanvallen konden we het ook afmaken. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-21.

De tweede set begonnen dezelfde meiden als in de eerste set. We waren nog scherper dan de eerste set. Mede door goede service series kwamen we op een dikke voorsprong die we de gehele wedstrijd niet meer weggaven. Deze set werd met 25-13 gewonnen. Dan komt altijd weer die beruchte derde set. Bij winst in deze set weet je dat de overwinning binnen is. Alleen alles wat zo goed liep werd even een stukje minder. We serveerden wat meer fout en passend bleven we niet overeind. De dubbele wissel met Jolien Knollema en Silke Hoekstra en de wissel voor de pass met Beau Bruins Slot mochten niet meer baten de set ging helaas verloren met 25-20.

De vierde set startten we weer met de meiden die in de eerste 3 sets ook startten. Vanaf het begin scherp en de taken netjes uitvoeren. Alles begon weer te lopen en we speelden ons eigen spelletje weer. Beau Bruins Slot kwam er nog weer in voor een rondje achterveld en kwam binnen met een direct punt met haar service. Deze set liep alles weer als een trein en de set werd gewonnen met 25-19.

Een 3-1 overwinning op de koploper waar we van tevoren alleen maar op hadden durven hopen. Vandaag spelen we tegen de nummer 2,  WSV Warnsveld. Eens kijken wat we daar voor wedstrijd neer kunnen zetten!”