Vizier op volleybal

 

Tiebreakverlies Protos tegen koploper VCN

VoV, 18-02-2020. 17:39 uur. Wat een week! Wat een geweldige week! Op woensdag 12 februari 2020 is het dan toch echt gebeurd: één van de trainer/coaches van de Utrechtse Studenten Volleybalvereniging Protos is verkozen tot Coach van het Jaar 2019 in Utrecht!! Wat een enorme eer en wat een prachtig podium om de Utrechtse Studentensport in het algemeen en het Utrechtse Studenten Volleybal in het bijzonder in de schijnwerpers te zetten. Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

Zaterdag 14 februari 2020 stond de returnwedstrijd tegen de uitsprekers van het K-woord op het programma. In Capelle hadden de studentjes met 3-1 verloren van VCN en toen was er één speler niet. Dit zou dan wel eens een belangrijk onderdeel van het tactisch plan kunnen zijn; één speler afwezig, één set winnen. De jongelui misten afgelopen zaterdag 3 spelers dus dit zou logischerwijs een overwinning moeten betekenen.
Gelukkig was er voldoende versterking uit H2 en H3 om de ergste klappen op te vangen want één van de eigen spelers was eigenlijk te ziek om te spelen maar helaas wensten de leden van de Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk niet mee te werken aan onze mathematische logica.

De ervaren inwoners van de groenste stad van Nederland (2015) speelden eigenlijk ook een soort van thuiswedstrijd omdat de ultieme Nestor van het team zo ongeveer iedere dag van de week de mooie Domtoren mag beklimmen en ervoor mag gaan zorgen dat deze toren er weer net zo mooi gaat uitzien als vroeger. Ook een grote eer. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heeft hij de plaatsgenoten van Ronnie Flex dit machtige bouwwerk laten zien en dit was waarschijnlijk ook de reden dat de meer seniore spelers niet zo scherp waren als dat ze andere wedstrijden hebben gespeeld.

Bovendien gaven de snotneuzen een ouderwetse serveershow te berde die de passlijn van de Rotterdamse buren fors onder druk zette. De misschien wel aankomende kampioenscoach moest zijn volledige team inzetten om de OV-jaarkaarthouders er onder te krijgen. Dit is natuurlijk een compliment voor de roodhemden uit de Domstad maar laat ook zien dat de gelijk gekleurden van de oevers van de Hollandsche IJssel een brede en goede selectie hebben; ze staan niet voor niets bovenaan in ’s Neerlands Topdivisie bij de heren. De dames doen het trouwens ook niet slecht…….

Al met al speelden de Protossers die er wel waren speelden gewoon een goede pot volleybal en konden het veld met opgeheven hoofd verlaten.

De komende paar weken kunnen we gaan gebruiken om alle blessures te laten genezen want pas op 7 maart hoeven we weer te spelen. Dan zullen de nog jongere atleten van Dynamo uit Apeldoorn onze gastheer zijn.

Protos vs. VCN werd 2-3 via de setstanden 21-25, 25-21, 25-17, 15-25 en 16-18.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos.