Tiebreakzege Baijens, opnieuw verlies Buijs

VoV, 23-12-2020. 5:13 uur. In Polen kwamen de teams van Indy Baijens en Robbert  Andringa in actie. Andringa speelde met Olsztyn tegen koploper Kedzierzyn-Kozle en Indy Baijens ging met Chemik Police op bezoek bij Bydgorszcz. In Brazilië probeerde Anna Buijs met Praia Clube de winnende draad weer op te pakken.

Chemik Police contracteerde in de afgelopen week de 28-jarige Braziliaanse passer loper Samara Almeide, zij moet de geblesseerde Cubaanse Wilma Salas vervangen, maar kwam gisteren nog niet in actie. Chemik Police won de eerste set met 19-25 (na 12-17 en 16-20) en in de vierde set konden ze de 2-1 achterstand middels een dikke 14-25 (na 6-14, 9-17 en 11-23) ongedaan maken. Met 25-22 en 25-21 was Bydgorszcz twee keer op voorsprong gekomen. In de tiebreak liep de ploeg van Baijens van 7-10 uit naar 7-12 en won met 10-15.

Indy Baijens speelde een prima wedstrijd, ze stond alle sets in de basis en scoorde als mid maar liefst 20 punten, waarvan één met de opslag. Alleen diagonaal Jovana Brakocevic scoorde meer bij Chemik Police, namelijk 22 keer. Chemik Police staat nu 7de met 20 punten uit 11 wedstrijden, Rzeszow is nog steeds koploper met 11-32.

Olsztyn van Robbert Andringa speelde thuis tegen koploper Kedzierszyn-Kozle en leed een 0-3 nederlaag. Alleen in de eerste set konden ze goed weerstand bieden, daarin kwamen ze na 14-14 met 21-16 voor. Echter konden ze de serie naar 21-21 niet stoppen, waarna de gasten ook nog het setpoint bij 24-23 ongedaan maakten om vervolgens na 24-25 met 25-27 op 0-1 te komen.

In de volgende twee sets (17-25 en 16-25) was de koploper een maatje te groot. Dat was al duidelijk bij de tussenstanden 8-13 en 10-20 in de tweede en 10-15 en 15-20 in de derde. Olsztyn staat 10de met 15-18, Kedzierszyn -Kozle blijft uiteraard de nummer één, zij hebben 14-41.  Andringa had in de tweede set een invalbeurt en stond in de derde in de basis. Hij scoorde 2 keer.

In Brazilië kreeg de ploeg van Anne Buijs de gelegenheid om in dit jaar nog de verliezen tegen Osasco en Minas met een positief resultaat recht te zetten. Ze reisden naar Flamengo SESC-RJ om revanche op zichzelf te nemen.  Het pakte anders uit, Praia Clube leed de derde nederlaag op rij. Met 3-1.

In de eerste set ging een 10-15 en 18-20 voorsprong verloren en maakte de thuisploeg via 24-20 met 25-21 de setwinst perfect. In de tweede set kon Praia de stand gelijktrekken. De 1-6 voorsprong aan het begin hielden ze vast en via 10-13, 15-20 en 16-24 leverde dat 19-25 winst en een 1-1 gelijke stand op.

Flamengo sloeg zich in de derde set van een 18-18 gelijke stand naar 23-18, Praia kwam nog terug tot 23-21, maar verder liet de thuisploeg hen niet komen. De 25-21 maakte 2-1. In de vierde set had Praia bij 20-24 (na 12-9, 15-15, 15-20 en 17-23) de kans om de tiebreak af te dwingen. Echter met een slotserie van zes punten maakte Flamengo de set in een keer uit voor de 3-1 winst.

Anna Buijs had twee invalbeurten, ze scoorde via de opslag één keer. Haar teamgenote Fe Garay maakte er 21. Monique kwam tot 14 treffers. Bij SESC-FJ was Ana Souza met 20 punten de meest scorende speelster. Praia had de betere eigen score (69 om 70), maar ook de hogere foutenlast (26 om 31)

Praia Clube staat na Minas (11-30) en Osasco (10-27) op de derde plaats (10-22). SESC-RJ Flamengo is de nummer vijf van de ranglijst met 8-17.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s.