Vizier op volleybal

 

Tiende is goed genoeg voor Donitas D3

DonitasD3

VoV, 17-4-2017. 15:05 uur. Afgelopen zaterdag speelden we tegen de nummer 2 van de competitie, de Bevers. Nog niet zo lang geleden speelden we onze eerste wedstrijd tegen de Bevers, op een trainingsavond. We speelden toen goed, maar verloren helaas met 3-1. We waren vastberaden dit keer meer punten te behalen, enerzijds omdat we natuurlijk ontzettend graag van de Bevers wilden winnen, maar ook omdat we toch wel een soort van op degraderen staan en we nu wel echt punten moeten halen als we nog in deze competitie willen blijven. Dus vol goede moed gingen we de wedstrijd in.

De eerste set begonnen we met Mirel, Elise, Anke, Ilsa, Nienke, Tessa en Marjon als libero. We begonnen goed aan de wedstrijd en liepen gelijk op. De Bevers hadden een goede service en zochten Nienke op in de pass, die het even moeilijk had en werd gewisseld voor Saar. Er werd goed gevolleybald, maar er werden te veel eigen fouten gemaakt, waardoor de set eindigde in 25-18 voor de Bevers. 

De tweede set werd begonnen met de opstelling waarmee de eerste set geëindigd was, op de spelverdeling na. Aan het einde van de eerste set ging spelverdeelster Pils op gekke wijze door haar enkel, waardoor Githe de tweede set startte. Tegen het einde van de set werden Merel en Nienke in het veld gezet, maar het mocht niet baten. 25-19 eraf.

Nu begint toch wel het moment te komen dat er iets moet gebeuren.. Als de derde set gewonnen werd was winst nog steeds mogelijk. De derde set werd met dezelfde opstelling begonnen als de tweede. Wij kregen het spel beter onder controle en de Bevers lieten het af en toe wat liggen. We vochten voor de punten en dat was terug te zien in de eindstand: 19-25 winst.

We zaten in de flow en wilden ons goede spel doorzetten in de vierde set. Leuk idee, slechte uitvoering. We werden verslagen met 25-14. Al met al was het een leuke wedstrijd om te spelen en hebben we gevochten voor onze punten. Helaas was het niet genoeg en hebben we maar één puntje kunnen sprokkelen. 

 
MAAAAAR, niet getreurd beste mensen. Wij hebben namelijk nog steeds als doelstelling om kampioen te worden. Dus zullen we de komende weken extra hard vechten voor onze punten en wie weet verlaten we dan die oude vertrouwde elfde plek. Wil jij dit niet missen? Kom ons dan aanmoedigen en help ons naar het linkerrijtje (of misschien gewoon plek 10, goed genoeg)! Hé BOEM

gh @ VoV, verslag van Hemingway’s Donitas dames 3.

PS: Donitas dames 3 staat 11de, met 12 punten achterstand op nummer 10, maar heeft wel 2 wedstrijden minder gespeeld.