Tijd voor het buitenland: Bundesliga in Duitsland.

VoV, 23-01-2023. 13:01 uur. Afgelopen vrijdagavond speelde Stuttgart al hun weekend wedstrijd tegen VC Wiesbaden en won met 3-1. Zie daarvoor onze VoV weekend Top 10, waarin naast de wetenswaardigheden over dit duel ook meer buitenlandse wedstrijden vermeld staan.

SC Potsdam van het Nederlandse viertal had een makkie na de uitwedstrijd tegen VakifBank in Turkije. Zij speelden tegen rode lantaarndrager Neuwied uit en moesten er even inkomen getuige de 25-18 nederlaag in de eerste set. Daarna nam Sarah van Aalen de regie over de wedstrijd over en leidde haar ploeg naar een 1-3 zege via de setstanden 17-25, 15-25 en nogmaals 17-25. Totaal 8 om 14 aces en 45 om 55 aanvallende punten maakten het belangrijkste verschil

Fleur Savelkoel scoorde 15 punten, Sarah van Aalen 4 en Hester Jasper kwam niet in actie. Libero Florien Reesink had in drie sets 10 foutloze acties op de serve van de tegenstander. Sarah van Aalen werd de gouden MVP van de wedstrijd.

SSC Schwerin won uit bij de Ladies in Black in Aachen met 0-3 (18, 18, 21). Bij Schwerin werd Lena Alsmeijer MVP. Indy Baijens maakte 9 punten, Elles Dambrink kwam niet binnen de lijnen.

Bij Vilsbiburg tegen Straubing ging de winst naar de Rote Raben. Ze hadden er wel vijf sets voor nodig nadat ze een perfecte start van de wedstrijd kenden met 25-15 en 25-16 setzeges. Straubing knokte zich terug in de wedstrijd via nipte 24-26 en 23-25, maar moest in de tiebreak met nipt verschil van 15-13 capituleren. Van de 81 opslagen gingen er 13 naar Kirsten Knip, die ze allemaal foutloos verwerkte. Britte Stuut scoorde 13 punten, waarvan 6 blokkerend. Waarmee ze een groot aandeel had in de totaal 17 blokpunten van haar ploeg.

En SC Dresden won met 3-0 van VfB Suhl, dat 13, 20 en 21 punten per set meekreeg. Totaal 15 om 3 blokpunten en 6 om 2 aces maakten voornamelijk het verschil.