Tijd voor het buitenland: Ligue A in Franrijk

VoV, 23-01-2023. 13:36 uur. Nantes blijft in de Ligue A Feminine in Frankrijk maar doorgaan waar het al een hele tijd mee bezig is, namelijk met wedstrijden winnen. Tegen Marcq en Baroeul was er een 3-0 zege. Alleen in de laatste zet hadden ze het lastig, maar met 29-27 voorkwam de ploeg van Marrit Jasper en Sanja Gommans een verlenging van de wedstrijd. Sanja Gommans noemen we omdat het de echtgenote is van Ewout Gommans, die bij Dinamo Bucuresti in Roemenië speelt.

Marrit Jasper was goed voor 8 punten, Sanja Gommans voor 7 punten. Voor 900 toeschouwers was de eigen score van 64 om 47 punten een duidelijke zaak voor de thuisploeg.

Nancy van Puck Hoogers, die in twee invalbeurten twee keer scoorde, verloor uit bij het hogergeplaatste Terville Florange met3-0. Per set kreeg de ploeg van Puck Hoogers 23, 22 en 22 punten mee. De blokpunten van 12 om 2 en de foutenlast van 6 om 16 gaven de winnende ploeg twintig punten voordeel, maar in de totalen bleven er daar maar acht van over (75 om 67).

Béziers won voor 900 toeschouwers met 3-1 van Venelles, waar Lynn Blenckers nog steeds niet inzetbaar is. De tweede set was met 22-25 voor Venelles, de laatste twee gingen met 25-23 en 25-18 naar de thuisploeg.

Levallois, de ploeg van Nicole Oude Luttikhuis, kwam afgelopen weekend niet in actie.

• 13> Levallois 15-6

Bij de mannen in de Ligue masculin won Tours voor 1.300 toeschouwers met 1-3 uit bij Paris. Na de 1-1 stand kon Tours de derde set met 27-29 bijschrijven, daarna pakten ze ook de vierde doorgang. Met 21-25. Michael parkinson scoorde totaal 9 keer, waarvan 6 keer blokkerend. En daarmee had hij een groot aandeel in de totale  4 om 17 score  voor blokpunten.

Chaumont van Fabian Plak won thuis voor 1.250 fans met 3-0 van Toulouse. Via de setstanden 25-20, 26-24 en 25-14. Fabian Plak scoorde 6 keer. En hekkensluiter Cambrai van Maikel van Zeist leed op eigen veld een 2-3 nederlaag tegen Nice. Maikel van Zeist had twee invalbeurten waarin hij niet tot scoren kwam.