Tijd voor het buitenland: Meerdere landen (v)

VoV, 24-01-2023. 18:00 uur. Na hetgeen we reeds hebben gemeld over de prestaties van Nederlanders in Italië, Duitsland, Frankrijk en België onderstaand de verrichtingen in andere landen.

In Griekenland behaalde Maret Grothues met Panathinaikos een 0-3 overwinning bij Olympiacos. Via de setstanden 22-25, 20-25 en 20-25. Met een eigen score van 48 om 61 punten was haar ploeg de betere, zij droeg 12 punten bij aan het totaal.

Anna Mebus leed met Lamia een 0-3 nederlaag op eigen veld tegen AEK. Per set kwam haar team niet verder dan 12, 18 en 18 punten. Anna Mebus stond alle sets op spelverdeling, ze scoorde 6 keer, waarvan 3 blokkerend. Op de serve hadden de gasten met 2 om 13 aces en 13 om 9 foutserves totaal al een voordeel van 15 punten. Panathinaikos staat derde (13-30) en Lamia bezet de tiende plaats (13-13)

In Tsjechië won Hyke Lyklema met Liberec thuis met 3-0 (10, 13, 21) van Sokol Sternberke. Zij had in de derde set een invalbeurt, in de overige sets bleef ze in de wisselhoek. De tegenstander is laatste in de stand en won dit seizoen nog niet.  Liberec is de nummer 2 (20-43) met 7 punten achterstand op de koploper.

Voor de beker leed Liberec gisteravond een 3-1 nederlaag met Liberec tegen Olympique Praag.

Celeste Plak kon met haar ploeg Himeji Victorina afgelopen weekend weer een puntje bijschrijven. Zaterdag verloren ze met 0-3 (22, 16, 21) van Body Queenseis, zondag sleepten ze via een vijfsetter een puntje binnen. Een 2-1 achterstand in sets kon via 25-23 naar 2-2 getild worden, waarna de tiebreak met 9-15 verloren ging. Celeste Plak speelde in beide wedstrijden niet.

In Brazilië leed Praia Club van Anne Buijs een 3-1 nederlaag tegen SESC-RJ. Met de setstanden 25-20, 25-27, 25-21 en 25-23. Haar ploeg staat nog wel met een ruime voorsprong op de eerste plaats van de ranglijst. Zij hebben 34 punten t.o.v. 28 van de naaste belager.

Op Cyprus speelde Nikki van der Veen met Lemesos gisteravond tegen Farmagusta, dat een plaatsje lager op de ranglijst staat. Haar ploeg won met 3-2, na een uiterst zwak begin. De eerste set leek er niet op, 9-25 was de eindstand. Lemesos startte als een diesel en leek nog niet wakker te zijn.

De tweede set leek een herhaling te worden maar kreeg een kanteling en werd gewonnen met 25-15. In de derde set werd het iets spannender met 25-22, waarna de 4e set weer verloren ging met 21-25. In de 5e set werd meteen een voorsprong genomen 4-0. Deze voorsprong bleef uiteindelijk tot het eind en de set werd gewonnen met 15-11. Nikki van der Veen (foto boven) speelde de hele wedstrijd en was goed voor 18 punten.

In Italië en Frankrijk werden de eerste wedstrijden voor de nationale bekers afgewerkt. In Italië won Robin de Kruijf met Conegliano met 3-0 van Cuneo van Kim Klein Lankhorst (12, 19, 12).

In Frankrijk was er winst voor Nantes (Marrit Jasper, Sanja Gommans) vs. Istres (0-3), versloeg Venelles van Lynn Blenckers Saint Raphael met 3-1 en ging de winst in het Nederlandse beker onderonsje tussen Nicole Oude Luttikhuis (Levallois) vs. Puck Hoogers (Nancy) met 2-3 naar Nancy.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort en Lemesos.