Tijd voor het buitenland: Play-offs in Frankrijk en Griekenland

VoV, 20-04-2023. 6:00 uur.  In Frankrijk stonden Chaumont van Fabian Plak en St. Nazaire voor de vijfde keer tegenover elkaar in de halve finale van de play-offs. Noodzakelijk gezien de 2-2 stand in wedstrijden. Het werd 3-2 voor Chaumont en dus ook 3-2 in wedstrijden, waarmee de ploeg van Fabian Plak het ticket voor de halve finale binnen had.

Chaumontkwam met 1-2 achter, pakte de vierde set met 25-17 en de vijfde met 15-9. Fabian Plak had in de eerste set een invalbeurt en begon daarna steeds in de basis, hij scoorde 8 keer. Chaumont speelt in de halve finale tegen Nantes Rezé.

Tours van Michaël Parkinson had zich al voor de halve finale geplaats via een 3-0 zege in de ‘best of 5’ tegen Montpellier. Tegenstander wordt Tourcoing.

Bij de dames speelde Nantes uit tegen Le Cannet. Zij hadden een 1-0 voorsprong in wedstrijden maar verloren het tweede duel met 3-0 via 25-19, 26-24 en 25-13. Marrit Jasper scoorde ‘maar’ 3 punten. Er waren 750 toeschouwers, die de thuisploeg met een eigen score van 48 om 28 punten zeer nadrukkelijk als beste zagen afsluiten.

Venelles stond met 1-0 achter tegen Paris St. Cloud en had gisteravond thuisvoordeel. Lynn Blenckers is er wegens de schouderblessure niet meer bij, zij meldde ons: “Helaas, ben zelfs al thuis! De schouderinstabiliteit is te groot en ik zal hier dus aan geopereerd moeten worden” Einde seizoen dus voor haar. Beterschap en een voorspoedig herstel wensten we haar.

Haar ploeg won met 3-2 van Paris en bracht de stand dus op 1-1 in wedstrijden. Paris kon met 17-25 de vijfde set afdwingen, die verloren ze echter met 15-11.

Bij RC Cannes vs. Mulhouse werd het via 1-3 een 2-0 in wedstrijden voor Mulhouse en Béziers won met 1-3 bij Terville Florange. Mulhouse en Béziers spelen in de halve finale tegen elkaar. Nantes en Venelles spelen nog een derde wedstrijd tegen Le Cannet en Paris.

In Griekenland verloor PAOK van Gijs Jorna de eerste finale wedstrijd met 3-1 van Olympiacos. Via de setstanden 20-25, 25-17, 25-19 en 25-21. Gijs Jorna scoorde 7 keer.

Maret Grothues speelde met Panathinaikos uit tegen AEK en won met 1-3 de eerste wedstrijd in de halve finale. Setstanden 11-25, 25-14, 15-25 en 20-25. Maret Grothues scoorde 11 keer.

Anna Mebus had in de plaatsingswedstrijd in de halve finale om de 9de plaats thuis van Egaleo gewonnen en uit verloren, gisteravond ging het er dus om de serie winnend af te sluiten. Daarin slaagde haar ploeg overtuigend met een 3-0 zege (22, 20, 16) mede door de 10 punten (4 blokpunten, 3 aces, 3 aanvallende scores) van haar. De volgende tegenstander in de ‘finale’ is Ilisiakos.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Anna Mebus blokkeert.