Tijd voor het buitenland: Play-offs in o.a. Polen, Tsjechië, Zweden en België

VoV, 20-04-2023. 6:06 uur. In Polen speelde Robbert Andringa met Olsztyn de vijfde wedstrijd in de play-off uit tegen Zawiercie. Uit was twee keer verloren, thuis twee keer gewonnen. De vijfde en laatste werd uit met 3-1 verloren. Andringa stond 3 sets in de basis en scoorde 1 keer. Zijn ploeg speelt in de volgende serie voor plaats zeven tegen Stal Nysa.

Belchatow van Dick Kooy won thuis van Katowiece en bracht de stand op 1-1. Het werd via 25-18, 25-21 en 25-20 een 3-0 zege, die het spelen van een golden set noodzakelijk maakte. Die ging met 11-15 naar de gasten. Kooy scoorde 23 keer, zijn ploeg sluit het seizoen als 12de af.

In Tsjechië speelde Liberec van Hyke Lyklema uit tegen Selmy Brno. Haar ploeg stond met 2-1 in wedstrijden achter en moest dus winnen om in de serie te blijven. Daar slaagden ze niet in. Brno won met 3-0 (18, 23, 16). Hyke Lyklema scoorde 3 keer tijdens twee invalbeurten. In een ‘best of 3’ spelen ze nu voor de derde plaats tegen Prostejov.

Hylte/ Halmstad van Lotte Groninger keek in de play-off finale in Zweden tegen een 1-0 achterstand aan tegen Engelholm. Met thuisvoordeel moest dat verschil gelijkgetrokken worden. En daar slaagde haar ploeg met glans in, na de verloren eerste set (21-25) kregen de gasten in de drie volgende nog 18, 18 en 14 punten mee. Lotte Groninger had een invalbeurt.

In België won Roeselare de inhaalwedstrijd in de Champions play-offs met 3-0 van Aalst. De sets eindigden drie keer in 25-21. Michiel Ahyi had in elke set een invalbeurt, hij scoorde 1 keer. Robin Overbeek kreeg bij Aalst geen speeltijd. Met nog één speelronde te gaan is er nu definitief duidelijkheid over de play-offs om de titel. Roeselare staat op 9-29, Maaseik op 9-24 en Leuven op 9-18. De finale serie gaat dus tussen Roeselare en Maaseik.

In Turkije werd deze week de bekerfinale gespeeld. Halkbank won met 3-0 van Fenerbahce. Via de setstanden 25-21, 25-18 en 25-12. Nimir Abdel-Aziz kan dus nu ook de winst van de Turkse beker op zijn volleybal cv bijschrijven. Hij scoorde 17 keer.

En VakifBank van Nika Daalderop, die 3 sets in de basis stond en 16 keer scoorde, won de voorlaatste wedstrijd in het reguliere seizoen met 3-0 van Kuzey Boru. Via de setstanden 25-23, 25-15 en 25-17. Guidetti gaf de sterren uit zijn ploeg (Egonu, Gabi, Cansu, Günes) opnieuw rust.