Vizier op volleybal

 

Tilburg verdedigt in 1BD de koppositie

VoV, 10-01-2019. 6:15 uur. Koploper Volley Tilburg (10-40) verdedigt de nummer één positie aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen Zaanstad ((10-21), Sliedrecht Sport II(2de, 10-23) krijgt SOMAS / Activa (6de, 12-31) op bezoek en VollinGo, de derde ploeg op het podium (10-33) is gastheer voor Royal Kids hotel VCN II (7de, 12-27).

De verschillen in de eerste Divisie B bij de dames zijn maar gering, een paar goede weken met klinkende uitslagen en er lonkt een positie in de subtop, want de onderlinge verschillen zijn  heel goed overbrugbaar. In dat kader zouden Activia, VCN II en Zaanstad goede zaken kunnen doen, al zal dat gezien de thuissterkte van Sliedrecht II en VollinGo niet meevallen maar blijkt het ook niet onmogelijk.

Volley Tilburg reist naar Koog aan de Zaan voor hun duel met Merkala Zaanstad, dat negende staat. Gezien het verschil in de ranglijst en het aantal punten zou Volley Tilburg de meeste punten mee huiswaarts moeten nemen, ook gezien de resultaten van de thuisploeg tegen bijvoorbeeld VC Olympia en Sliedrecht II, waartegen beide keren met 1-3 verloren werd. Maar het is geen wet van Meden en Perzen dat zich een dergelijke serie in 2019 voortzet, net zo min als het bij voorbaat vaststaat dat Volley Tilburg de vijfde zege op rij boekt.

Sliedrecht Sport II leed namelijk thuis al een 2-3 nederlaag tegen VollinGo en VC Velden, terwijl Activia ook ‘in den vreemde’ ook puntjes sprokkelde, al moet er wel bij gezegd worden dat dit was tegen ploegen die in het rechter rijtje van de ranglijst staan.  Sliedrecht sport won de laatste vier wedstrijden, Activia verloor er drie van de laatste vier. Maar zoals dat heet, iedereen zal in 2019 met een schone lei willen beginnen, wie de lei ook schoon houdt, zullen we zaterdagavond weten.

VollinGo had een beste december  2018 maand met 13 punten uit drie wedstrijden, ook de laatste van november leverde vier punten op, hetgeen de score dus op 17 uit vier brengt. En dat betekende een sprong voorwaarts in de stand, een sprong naar het podium. Die plaats zullen ze willen behouden, VCN II dat in Capelle aan den IJssel nog met 3-2 te sterk was zal men eronder willen houden. VCN zal een moeilijke klus te klaren hebben gezien die resultaten van VollinGo.

Een duel waar geen van twee ploegen zich kan veroorloven een puntje te morsen is Hyundai Peter Janssen Stravoc vs Peelpush II. Dit zijn namelijk de nummers voorlaatst (11-16) thuis tegen de nummer laatst (11-13).  Stravoc behaalde in de laatste twee wedstrijden van 2018 net zo veel punten als in de negen voorgaande, namelijk acht, wat dat betreft zou je dus zegen dat zij de ploeg in vorm zijn.  Peelpush sloot het jaar 2018 met twee nederlagen zonder setwinst af. Wat deze historie betreft zou Stravoc dus de ploeg zijn die men als favoriet zou tippen. Maar wie weet wat Peelpush II nog in petto heeft? Peelpush II! Juist.

Als laatste partij voor zaterdag staat Ledub (11-32) vs VC Velden (11-28) op het programma. Door vier nederlagen op rij, waarinz e telkens één setje meekregen, is VC velden van de top van het linker rijtje naar de top van het rechter rijtje gezakt. Ze staan nu zevende. Ledub had het eind 2018 ook moeilijk met verlies tegen Sliedrecht Sport II en Stravoc. Wat dat betreft zou het zomaar alle kanten op kunnen gaan. Laten we het daar maar op houden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.