Vizier op volleybal

 

Friesland vs Twente in 1AD

VoV, 10-01-2019. 6:09 uur.  De herstart van de competitie in 2019 in de eerste Divisie A bij de dames levert meteen drie duels tussen Friesland en Twente op. Waarbij de Friese ploegen thuisvoordeel hebben. Rosstars hoeft niet naar Friesland, zij spelen thuis.

Na het Drentse Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto uit Assen maken de Friese en Twentse teams voorlopig de dienst uit in deze divisie. Zij bezetten de plaatsen twee tot en met zeven. Met dien verstande dat VC Sneek II en Autoschade Kuiper / D.B.S. als de nummers twee en drie zich naar een behoorlijke voorspong hebben gespeeld op Set-Up ’65 II, Krekkers en WVC Volley.

De stand in het linker rijtje is:

 • 01. Sudosa – Desto  11-49
 • 02. VC Sneek II 12-45
 • 03. D.B.S. 11-43
 • 04. Set – Up II 11-33
 • 05. Krekkers 10-29
 • 06. WVC Volley 11-25.

De koppelingen VC Sneek II vs Krekkers (1-3 in Maria Parochie), D.B.S. vs Set-Up ’65 II (2-3 in Ootmarsum) levert interessante duels op tussen de top vijf teams, waarbij Friese winst de kloof voorlopig onoverbrugbaar maakt, terwijl een Twentse zege de teams een mooi stukje dichter bij elkaar brengt. Welke van deze subtoppers het beste uit de winterstop is gekomen en of dat bij hun huidige positie past zal meteen blijken bij het eerste duel van dit jaar.

De stand in het rechter rijtje is:

 • 07. Rosstars 11-24.
 • 08. VCV Varsseveld 11-22
 • 09. Dynamo 11-21
 • 10. VC Bolsward 11-19
 • 11. VC Zwolle II 11-12
 • 12. Tjoba 11-8.

Maar verder gaan met Weghorst Makelaars WVC Volley, dat ook naar Friesland reist. Naar Bolsward,  beste herinneringen heeft de ploeg van Frank van den Noort niet aan hun eerdere bezoeken, in Sneek en Balk werd met 4-0 verloren.  In Bolsward moet het allemaal anders gaan, daar moet het smetje van de 2-3 thuisnederlaag, na een 2-0 voorsprong, rechtgezet worden. Die bittere pil werd met 24-16 en 13-15 in de vierde en vijfde set geslikt. Al zal Bolsward zich niet zomaar gewonnen geven, zij hebben de punten ook hard nodig.

Uiteraard is het niet allemaal Friesland vs Twente, maar zijn er ook (gelukkig) nog andere duels. Dynamo speelt bijvoorbeeld thuis tegen Hake Tjoba. De hekkensluiter. In Klazienaveen werd het 2-3 voor de ploeg uit Tubbergen, de 1-2 kon niet met wedstrijdwinst in de vierde set verzilverd worden. Daar hadden de gasten toen de tiebreak voor nodig. Thuis hebben ze ongetwijfeld een ander scenario in gedachten, Tjoba waarschijnlijk ook, want zij hebben met inmiddels 13 punten (11-8) achterstand op een veilige plek, waar Dynamo nu staat (11-21), een hele grote inhaalslag te maken.

Rosstars en Heva VCV zijn ranglijstburen. Zelfde aantal wedstrijden, twee puntjes verschil in het voordeel van de ploeg uit Rossum.  Ééntje daarvan komt uit hun eerste ontmoeting in Varsseveld , die Rosstars met 2-3 via 15-17 in de tiebreak won.

Koploper Sudosa – Desto reist naar VC Zwolle II, de nummer voorlaatst in de stand. Gezien hetgeen Sudosa tot heden heeft gepresteerd in de confrontaties met de ploegen onderin de ranglijst lijkt de voorspelling van een zege zonder setverlies meer dan een gokje.

Uiteraard informeren we u over de afloop van een en ander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.