Vizier op volleybal

 

Timmerman naar LiB Aachen, Jasper vertrekt er

VoV, 07-05-2020. 19:11 uur. De 21-jarige midspeelster en Oranje international Eline Timmerman heeft de gewenste transfer naar een Bundesligaclub rond. Het is Ladies in Black uit Aachen geworden, dat door de jaren heen steeds een prima opstart was voor Nederlandse speelster voor een buitenlands avontuur.

Eline is een blokkerende versterking voor Aachen, zij neemt de plaats op mid in van de vertrokken Oranje international Tessa Polder. Timmerman was in Nederland actief bij Rivo Rijssen, Talentteam Papendal, Alterno en laatstelijk bij Eurosped.

Trainer/ coach Eelco Beijl, ook nieuw in Aken, weet dat zijn team met het aantrekken van Eline Timmerman een zeer sociale en loyale speelster heeft binnengehaald, een echte teamplayer, zij is een zeer all-round mid en ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al de nodige (internationale) ervaring in haar volleybalbagage. Onder andere opgedaan bij Oranje tijdens de Volleybal Nations League in 2019.  Ik ben blij dat Eline voor Ladies in Black heeft gekozen”

Eline Timmerman verheugd zich al in het voren op haar Bundesliga avontuur. “Ik heb heel veel goeds over de Ladies gehoord, het is een prachtige club waar speelsters zich prima verder kunnen ontwikkelen. Ook speelde bij de transfer mee dat ik in een buitenlandse Eredivisie wilde spelen. Aachen is voor mij een prima eerste stap over de landsgrens, ik ben ook blij de Eelco er trainer is, ik ken hem al vele jaren en train/ speel graag in zijn team. Ik ben van mening dat hij me nog veel kan leren.

Ik wil me verder ontwikkelen als volleybalster en ik hoop dat wij het als team goed zullen doen in het volgende seizoen.

Tegelijk met de komst van Eline Timmerman maakte Ladies in Black ook bekend dat Marrit Jasper de club zal gaan verlaten. Jasper kwam twee seizoenen uit voor de Ladies in Black.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.