Titel in België voor dames van VDK Gent

VoV, 02-05-2022. 6:10 uur. Het is Jaraco LVL van Dagmar Boom en Kirsten Bröring niet gelukt om in de derde en beslissende partij van de play-offs opnieuw voor een verrassing te zorgen door VDK Gent te verslaan. Na de 3-2 thuiszege en het 3-0 verlies in de uitwedstrijd werd afgelopen weekend met 3-1 in Gent verloren.

Gent kwam via 25-22 en 25-19 op een 2-0 voorsprong, Jaraco kon in de derde set de spanning erin houden door die met 21-25 te winnen, maar moest in de vierde set toch nog capituleren. Met 25-19 pakte Gent de titel. MVP van de partij werd Marlies Janssens.

En daarmee krijgt België voor het eerst sinds 2013 niet Asterix Avo als kampioen in de boeken.

In Frankrijk won Tessa Polder met Le Cannet de eerste play-off wedstrijd in de finale om de titel met 3-0 van Mulhouse. In de derde set was er een nipte 27-25 zege, daarvoor ging de winst met 25-21 en 25-17 naar de ploeg van Polder, die 9 keer scoorde.

In Oostenrijk heeft Lotte Groninger met VC Tirol derde geworden na de 3-0 zege op UVC Graz. In dit duel waren ze via 25-16, 25-12 en 25-18 met afstand de betere ploeg. Groninger scoorde 3 aces, 2 blokpunten en 1 aanvallend punt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook VDK Gent.