De Kruijf en ter Horst beginnen play-offs met verlies

VoV, 02-05-2022. 6:06 uur. In Italië werden afgelopen weekend de eerste wedstrijden in de ‘best of five’ finaleserie van de play–offs gespeeld. Conegliano (Robin de Kruijf) was gastheer voor Monza en Perugia (Thijs ter Horst) ontving Civitanova van Zaytsev en co. Beide partijen werden via de tiebreak beslist, beide in het nadeel van de Nederlanders.

Conegliano bleef voor 5.000 toeschouwers in de eerste set constant in de achtervolging (4-8, 14-16, 18-21) en kwam via 23-25 met 0-1 in sets achter. Met een overduidelijke 25-15 (na 21-11) maakten ze gelijk en namen in de derde set via 25-19 (na 21-16) ook een 2-1 voorsprong.

Monza, met de hele wedstrijd Lise van Hecke in plaats van Magdalena Stysiak op de diagonaal, kwam sterk terug en dwong met 16-25 (na 15-21) de tiebreak af. Daarin leek Conegliano bij 10-6 richting winst te koersen, het verschil slonk naar één puntje bij 12-11 en werd door Monza daarna veranderd in een 13-15 zege.

Egonu werd met 29 punten stopscorer, van Hecke kreeg de MVP-titel, zij scoorde 23 keer. De Kruijf had 8 keer succes.

Bij Perugia vs. Civitanova zaten 3.500 fans op de tribune en zagen de thuisclub met 2-3 verliezen, nadat ze een 2-1 voorsprong in sets (17-25, 28-26, 25-20) in de vierde en vijfde set niet konden verzilveren. De thuisploeg had in de tweede set vier setpoints nodig om de 24-23 in 28-26 winst om te zetten. Na de 17-25 in de vierde set ging het in de tiebreak tot 12-12 gelijk op. Civitanova sloeg het gaatje van twee punten naar 12-14 en speelde de wedstrijd op de side out naar 13-15 en 2-3 winst.

De eigen score kwam uit op 61 om 79 punten, de foutenlast bedroeg 32 om 39 scores voor de tegenstander. Daarin waren 21 om 27 foutserves begrepen. Ter Horst had een invalbeurt, hij scoorde niet. Simon werd met 20 punten de topscorer.