Kalinko H1 verovert kampioenschap Promotieklasse.

VoV, 02-05-2022. 6:00 uur.  Na een serie vrije weekenden en uitgestelde wedstrijden mochten de volleybalheren van Kalinko heren 1 eindelijk weer eens het veld in om een balletje te slaan. De tegenstander was ditmaal Leython DC heren 2. Het door blessure geteisterde team had echter geen brede selectie voor deze wedstrijd. Het team had nota bene geen enkele wissel en twee spelers moesten op een positie spelen waarop zij nog nooit hadden gespeeld. Dit was aardig terug te zien in het niveau van het spel. Ondanks dat wisten de mannen met 3-1 te winnen en vier punten mee naar huis te nemen.

Deze punten waren de laatste punten die de mannen nodig hadden om kampioen te worden. Ondanks het promotiebeleid van de Nevobo dit jaar een groot succes!

In de eerste set stuurde coach Ans de Graag de (enige) basis met Frank, Riki, Rik, Lars, Rens, Daron en Raùl held veld in. Deze basis was iets anders dan normaal. Diagonaal speler Riki speelde ditmaal op de passer-loper positie en spelverdeler Raùl speelde op de diagonaal positie. Beide spelers spelen normaliter nooit op deze positie. Ondanks dit pikten zij dit goed op.

Riki wist de pass zeer consequent goed te brengen. Ook knalde hij de ballen er keihard in. Zodra Riki een goede bal had maakte de tegenstander geen schijn van kans. Dit maakte Riki dan ook Man of the Match!. Raùl pikte zijn nieuwe rol ook goed op. Met zijn grote technische vaardigheid en ervaring wist hij veel punten te scoren in de eerste set. De mannen waren hierdoor te sterk voor Leython en wonnen de eerste set met 25-20.

Het goede spel van de eerste set werd doorgezet naar de tweede set. Ditmaal viel buitenaanvaller Rik op. Met zijn stabiele pass en snoeiharde aanvallen speelde hij een belangrijke rol in deze set. Daarnaast wisten Riki en Daron af en toe ook mooie punten te maken. Dit alles werd gecoördineerd door setter Frank natuurlijk. Aan het einde van de set trokken de mannen een eindsprintje en wonnen de set overtuigend met een score van 25-17.

De derde set bracht wat meer moeilijkheden met zich mee. Leyton was een erg ervaren team dat veel grapjes maakte. De mannen gingen mee in deze grapjes. Dit kwam de sfeer ten goede, maar had als gevolg dat de mannen hun concentratie wat gingen verliezen. Hierdoor keken de mannen aan het begin van de set al tegen een achterstand op. Deze achterstand bleek moeilijk in te halen. Aan het einde van de set probeerden de mannen nog op het laatste moment de stand recht te trekken, maar dit bleek tevergeefs. De set werd met 25-23 verloren.

Deze laatste set was ineens heel belangrijk geworden. Mochten de heren deze set weer verliezen dan keken ze tegen ene vijfde set op. Coach Ans de Graag en teammanager Nidal lieten het team weten dat dit te allen tijde voorkomen moest worden en dat een tandje bijgezet moest worden. Deze keer was er vanaf het eerste punt volle focus van het team.

De passlijn, aangestuurd door libero Lars, bracht zeer consistent goede passes, waardoor setter Frank alle keuze had in wie die kon aanspelen. Deze prachtige setjes werden vervolgens met overtuiging afgemaakt door onder andere Rik, Daron, Rens, Raùl en Riki. Leyton DC kwam aan het einde toch nog redelijk dicht bij, maar de mannen wisten het op tijd af te maken en de set werd gewonnen met 25-23. Een mooi resultaat.

Deze wedstrijd, ondanks dat het niet de meest daverende wedstrijd was, is een belangrijk punt in de competitie. Dit waren namelijk de laatste punten die de mannen nodig hadden om kampioen te worden! Toch voelt dit een beetje als een kleine troostprijs. De Nevobo had namelijk eerder dit jaar besloten dat er geen promotie en degradatie gaat plaatsvinden dit jaar. Dit betekent dat, tenzij de Nevobo besluit om de aanvraag van het team om te spelen in de derde divisie accepteert, het team waarschijnlijk wederom in de promotieklassen zal moeten spelen volgend jaar.

De mannen zullen nog een laatste wedstrijd spelen op 19 mei tegen VCS heren 1. Dit belooft en mooie afsluiter te worden van het seizoen. Gaat het de mannen lukken nog ene laatste keer te laten zien wat ze kunnen?

gh @ VoV, verslag door Sander Elzinga, Foto Nidal Al Qaq.