Vizier op volleybal

 

Peelpush D2 ongekroonde kampioen in 1e Divisie B!

VoV, 02-05-2022. 5:56 uur. Het zit erop. De laatste wedstrijd. De laatste keer met deze selectie. Tegen de laatste op de ranglijst. Een laatste keer knallen! En ook het laatste verslag. Omdat de concurrentie Peelpush niet meer in kan halen, zijn de meiden al kampioen maar dat gaan we vandaag pas echt vieren. Hopelijk met een knaller van een wedstrijd (maar tegen de rode lantaarndrager zal dat wel moeten lukken) en knallende kurken naderhand en natuurlijk een knalfeest in de Körref vanavond.

Vandaag is iedereen present en fit. Dat is vaker niet dan wel voorgekomen dit seizoen. De laatste keer dat Paula, Wies en Juul voor Dames 2 uitkomen; zij maken de overstap naar Dames 1 na de zomer. Ook het meegereisde publiek is present. Het zijn er zelfs meer dan dat er uit Groot Ammers zelf zijn komen kijken. Gelukkig maar, de tribune heeft een beenruimte die ergens aan een Ryanair vlucht doet denken. Met de toeter van Mark in de aanslag kan het slotstuk om 14.45 uur van start.

De set begint met een snelle bal over het midden zodat Mirna meteen haar visitekaartje af kan geven. Sil produceert een ace en ook Pim weet met haar eerste balcontact te scoren. 0-3 is een lekker begin. Op 6-8 heeft Renske door dat de boomlange middenspeelster van WIK niet op midden maar achterover aanvalt en trakteert haar op een 1-vrouwsblok.

De voorsprong blijft en wordt puntje voor puntje, vrij gemakkelijk verder uitgebouwd. Op 11-19 laat Loes zien dat ze ook alleen met haar blokkade kan scoren en luidt zo de big points in. Als op 14-23 de speelsters van WIK vergeten te blokkeren is het setpunt daar (nu eens een keer niet door Pim) en na een laatste oprisping van de thuisploeg halen de kampioenen de eerste set binnen met 16-25.

In de tweede set heeft WIK wat meer greep op hun eigen serve en maken ze het de dames van Peelpush aardig moeilijk. Als de Groot Ammersen 3 punten voorsprong hebben op 7-4, wisselt Angelique Paula in voor wat meer rust in de pass. Dat helpt waardoor Sil weer kan gaan variëren en de aanvalsters in stelling kan brengen. Mede door een snoeiharde bal rechtdoor van Sanne, een Ace van Paula en een kill block van Loes wordt de achterstand weer omgezet in een voorsprong. Dat voelt toch meer vertrouwd. Als vervolgens Sanne een service bovenhands door haar handen laat glippen, lijkt een WIK-se ace in de maak maar als een duveltje uit een doosje is daar Lieke die behalve de bal redt er ook nog een set up uit weet te persen die Sanne vervolgens weer weet te scoren.

In het voetbal noemen ze dat een één-tweetje. De voorsprong bedraagt dan inmiddels weer een comfortabele 4 punten: 11-15. WIK probeert vervolgens nog wel aan te haken maar tevergeefs, de Peelpoezen zijn weer op dreef en spelen de set uit zoals je mag verwachten van een kampioensteam: 16-25.

De derde set beginnen we met een kill block van Paula en Mirna maar helaas lukt het deze set niet om weg te lopen van WIK. Ze blijven onze meiden in de nek hijgen. Helaas zijn vooral fouten aan de kant van Peelpush daarvan de oorzaak. Op de stand van 7-9 zijn in totaal aan beide kanten al 7 foutservices geslagen…Even lijkt het erop dat een versnelling hoger is ingezet als Wies 2 aces achter elkaar noteert en Sil de blokkade wegspeelt en zo voor Paula de weg vrijmaakt voor een makkelijke score.

Maar ondanks meerdere tactisch geplaatste ballen van Pim en best OK scorende omloopballen van zowel Mirna als Loes, is het spel van Peelpush niet scherp genoeg en ruikt WIK de kans op een puntje. Ze hebben drie setpoints nodig maar uiteindelijk weet de thuisploeg toch aan het langste eind te trekken: 26-24.

In de vierde set lijkt het alsof WIK zin heeft in een stunt. Ze produceren 3 aces op rij en weten tot 14-15 steeds aan te blijven haken. Inmiddels is op de Peelpush tribune de speciaal voor vandaag aangeschafte luchthoorn toch maar uit de tas gehaald en ingezet voor een beetje extra motivatie. Dat lijkt te helpen want als een heeeele lange rally met aan beide kanten miraculeuze reddingen uiteindelijk een punt voor Peelpush oplevert, is het verzet van WIK gebroken.

Via een ace van Pim en een slimme geplaatste bal van Juul, precies achter in het hoekje, belanden we bij de laatste 5 punten van dit seizoen. WIK weet nog wel een paar puntjes te scoren maar het eerste set-, match- en championship-point komt dan toch op 18-24. Eén keer weet WIK nog tegen te sputteren maar dan is het laatste punt voor rekening van -hoe kan het ook anders- de enige Meijelse in D2 en abonnementhouder op set- en matchpoints, Pim: 19-25.

Met champagne (zonder smaak maar daar is ‘ie ook niet voor), Flügel en chocolade wordt alvast het kampioenschap gevierd en wordt voor de foto dankbaar gebruik gemaakt van de kampioens-boarding die VC WIK alvast had laten maken; dames bedankt! Na het tokken snel de schubben- legging aan om zo straks “een duik in het diepe” te nemen tijdens het spetterende eindfeest in de Körref. Ook daar bleef het nog lang onrustig dit keer…

Oh ja, de toeter is door Mark gesponsord aan het Dames2-publiek voor volgend seizoen. Daar horen we dus vast nog meer van.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames 2.