Titel WSV, Krekkers met lege handen

VoV, 22-04-2018. 7:58 uur.  Voor Krekkers en WSV ging het gisteren in de Haambrink in Maria Parochie om de hoofdprijs.  De bezoekers uit Warnsveld hadden aan één setje genoeg, Krekkers moest ze alle vier in eigen huis houden. De ambiance was ernaar, het zat mutje vol, met kleppers, trommels en sirenes werd er voor een kampioensfeer gezorgd.

Voor de Krekkers fans was het jammer dat de wedstrijd al na één set beslist was, de bezoekers gingen juist uit hun dak na de 21-25 in de eerste set. Titel binnen, missie volbracht. Chanpione, Champione!  En terecht, WSV was de betere ploeg in de eerste set. Ze stonden goed en spectaculair te verdedigen, hadden veel servedruk en pakten veel, heel veel  aanvallende punten.

Via 4-8 ging het naar 14-17. Het verschil bleef op de side out steeds drie a vier punten. Ilse Wunderink serveerde WSV naar 15-21, na 17-24 bleef er nog een sprankje hoop bij de Krekkers fans, toen het beslissende punt voor WSV maar niet wilde vallen. Iris Schuurman velde met een dankjewel knal het vonnis voor 21-25. En daarmee was de spanning er af. Proficiat WSV.

WSV kwam via 16-25 op 0-2, leed als kampioen daarna twee setnederlagen achter elkaar met 25-19 en een duidelijke 25-10, maar herstelde zich door de tiebreak met 6-15 te winnen. Het VoV verslag van de wedstrijd volgt nog.

Doordat Sudosa – Desto thuis met 4-0 van Tjoba won zakte Krekkers naar de derde plek en speelt dus ook geen opvullingswedstrijden. Tjoba kreeg in Assen 15, 16, 12 en 15 punten mee.

In het duel der degradanten tussen de Bevers en TiMaX / DeVoKo was vier sets lang steeds een team duidelijk de betere. Niet steeds hetzelfde. Na 18-25 en 25-17 volgden 25-18 en 17-25. Per saldo was het dus toen helemaal gelijk in setpunten en setstand. De Bevers drukte met 15-6 in de tiebreak door en won dus met 3-2.

Verdere uitslagen: Set – Up ’65 II was met 4-0 te sterk voor VCV (25-18, 26-24, 27-25 en 25-21), Rivo versloeg Dash met 3-1 (25-15, 25-22, 25-23 en 20-25) en Dynamo Tubbergen sloot het seizoen met een thuisnederlaag af. Pas na de 27-29, 15-25 en 22-25 konden ze alsnog een setje van Zwolle II meepakken. Met 25-16.

De eindstand wordt: WSV 81 (kampioen), Sudosa – Desto 76 (opvullingswedstrijden), Krekkers 76, Set-Up II 70, Dynamo 65, Zwolle II 59, Dash 58, VCV 51, Tjoba 38, Rivo 34 (p/d wedstrijden) , de Bevers 28 (degradatie) en DeVoKo 24 (degradatie).

gh @ Vizier op Volleybal.  Kampioensteam van WSV Warnsveld.