Voltena kampioen na 3-2 verlies bij VoCASA

VoV, 22-04-2018, 8:06 uur. De spanning zat er geweldig op voor Voltena toen VoCASA in het kampioensduel tegen hen via 25-19 en 25-20 een 2-0 voorsprong in sets had genomen en de ranglijst een tussenstand van Voltena 78 en VoCASA 78 liet zien. VoCASA had de twee punten achterstand weggewerkt, de finale van het seizoen kon niet spannender zijn.

Maar in het hol van de leeuw herstelde zich de jonge Voltena ploeg. De 2-0 achter werd eerst via 19-25 naar 2-1 getild en vervolgens met 20-25 naar 2-2. En daarmee was de titel binnen, dolle vreugde, kampioenstaferelen en bittere teleurstelling. Er moest nog een vijfde set gespeeld worden en die ging met 18-16 naar de thuisploeg. VoCASA speelt de opvullingswedstrijden, Voltena is de kampioen, proficiat!

De strijd om p/d en degradatie liep gunstig af voor Peelpush II en ongunstig voor VC Wik. Peelpush II won thuis met 3-2 van Volley Tilburg. Bij 1-2 achter (19-25, 26-24 en 12-25) zag het er mede door het hele ruime verlies in de derde set niet zo goed uit voor de thuisploeg. Met het herstel daarna via 25-19 en 15-11 toonde het jonge team veel veerkracht.

VC Wik kon het thuis in de degradatiekraker tegen Zaanstad niet bolwerken. Na de nipte 28-26 winst in de eerste set volgden 13-25, 21-25 en 19-25 voor een 1-3 nederlaag. Zaanstad speelde zich daarmee veilig, VC Wik maakt de gang naar de Tweede Divisie.

En verder? Dikke winst van VollinGo vs Sliedrecht II. Een 4-0 uitslag. De bezoekers kregen drie keer 20 punten en één keer 22 punten mee. Spaarnestad won met 3-1 van Stravoc en Ledub boekte dezelfde uitslag tegen Scylla. Spaarnestad verloor de laatste set met 23-25 nadat ze de winst reeds via 25-23, 25-19 en 25-14 binnen hadden. Scylla won de eerste set met 25-17 en verloor er vervolgens drie op rij. Met 25-19, 25-22 en 25-13.

De eindstand: Voltena 78 (kampioen) , VoCASA 77 (opvullingswedstrijden) , Ledub 69, Volley Tilburg 68, Spaarnestad 64, Sliedrecht II 63, VollinGo 58, Stravoc 43, Zaanstad 42, Peelpush 39 (p/d wedstrijden) , VC Wik 37 (degradatie) en Scylla 22 (degradatie).

gh @ Vizier op Volleybal. Kampioen IMS / Voltena.