Vizier op volleybal

 

Toetstoernooi VSD wederom groot succes

VoV, 31-12-2018. 5:53 uur. De tweede editie van het Toetstoernooi van Volleybalschool Drechtsteden in samenwerking met Sliedrecht Sport werd ook dit jaar weer een groot succes. Het toernooi, waarbij de jongste categorie 4 tegen 4 speelt en de categorieën onder 16 en onder 20 zelfs 3 tegen 3 (op een C-veld) wint supersnel aan populariteit en met 84 teams mogen we uiterst tevreden zijn!

Het doel is om een tussentijds toernooi voor verschillende volleybalscholen te organiseren waarbij geen enkele speler zich kan verstoppen (kleinere teams), waardoor ieder individu kan toetsen hoe ver ze zijn ontwikkeld (TOETStoernooi). Ook is het niet echt de bedoeling dat er gecoacht word, de spelers moeten het zelf op zien te lossen. Op 9 velden (2 sporthallen, Sportcentrum Papendrecht en De Basis in Sliedrecht) werden er tussen 9.30 uur en 14.30 uur alle poulewedstrijden gespeeld.

Zoals gezegd deden er 84 teams mee van verschillende volleybalscholen. Deelnemende scholen waren bijvoorbeeld: Prima Donna Kaas Volleybalschool, Summa Volleybalschool, T.O.P. Volleybal Eindhoven, RTC Weert en RTC Rotterdam, Volleybal Academie Regio Meijerijstad, Volleybal College Drechtsteden, Volleybalschool Drechtsteden, Volley4u en Kalinko.

Voor de trainers en coaches zijn er een tweetal workshops georganiseerd. In Sporthal de Basis gaven zowel Michiel de Ruyter (oud ere- top- en 1e divisie trainer en docent ActionType) als Eelco Beijl, de huidige assistent bondscoach van het Nederlands Vrouwenteam, zeer interessante en goed bezochte sessies. Ook stond er de gehele dag een verkooppunt van Sportshop Andre Vlot in de Basis. In de ochtend was zelf Exo-L er om enkelbraces aan te laten meten en te testen.

Na deze toch al drukke en leuke ochtend, werden alle teams naar Sporthal de Basis gelokt door middel van een welkomstdrankje van Osonyq en een heuse demo editie van King of the Court. Om 15.00 gepoogd alle 450 deelnemende volleyballers op de groepsfoto te krijgen, waarna om 15.15 de halve finales en finales konden losbarsten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken waren hoofdprijzen als volgt verdeeld:

 • Jongens Onder 14: RTC Weert 1
 • Jongens Onder 16: Volleybal College Drechtsteden 6
 • Jongens Onder 20: Prima Donna Kaas Volleybalschool 16
 • Meisjes Onder 14: VolleybalSchool Drechtsteden 2
 • Meisjes Onder 16: Summa Volleybalschool 5
 • Meisjes Onder 20: Summa Volleybalschool 14

Ook waren er individuele prijzen te verdienen:

 • Mooiste Handjes: Thomas Konijn (Kalinko)
 • Klapper van het Toernooi: Juul Knapen (Summa)
 • Beste serveerder: Sil Crins (Summa)
 • Mooiste plankje: Yaelle Henry ( Prima Donna Kaas)
 • Stofzuiger van het toernooi: Ayhan (Volleybal College Drechtsteden)

De foto’s van het toernooi in Sporthal de Basis, door Brian Cleton zijn te vinden op:

http://briancletonfotografie.blogspot.com/2018/12/volleybalschool-drechtsteden.html

Onze dank gaat uit naar alle deelnemende volleybalscholen, Sporthal de Basis en Sportcentrum Papendrecht, SportCafé ’t Bankie, Michiel de Ruyter, Eelco Beijl, Sportshop Andre Vlot, Exo-L, Osonyq, Volleybalvereniging Flits, Sliedrecht Sport en natuurlijk alle andere aanwezigen en betrokkenen. Tot volgend jaar!

gh @ VoV, persbericht Volleybalschool Drechtsteden via Roy Kroon. Foto Brian Cleton.